x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel zondag voor 17.00u, maandag in huis.

Okami - Wii All in 1!

Okami is een fantastische moderne klassieker die zich prima thuisvoelt op de Nintendo Wii.
Professionele beoordeling: 9,0 - Lees de review!

Kopen:

Okami
Bestel zondag voor 17.00u, maandag in huis.
19.49
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Boxshot Okami

Afbeelding voor  Okami

Game trailer

Kop

Specificaties

Platform:Nintendo Wii
Voor:Wii (mini) & Wii U
Regio:Europees (PAL)
Genre:Avontuur
Uitgebracht:2008
Spelers:1
Leeftijd:12+ jaar
EAN:5055060951002
Goede Badges:

Vaak samen gekocht:

Afbeeldingen voor  Okami

Afbeeldingen

Amaterasu, de heldin van het verhaal met haar kleine hulpje Issun op haar hoofd.
Amaterasu, de heldin van het verhaal met haar kleine hulpje Issun op haar hoofd.
Sommige bazen zijn gigantisch, kijk maar eens hoe klein Amaterasu wel niet is!
Sommige bazen zijn gigantisch, kijk maar eens hoe klein Amaterasu wel niet is!
Het maakt niet uit waar je bent, overal is net als een schilderij.
Het maakt niet uit waar je bent, overal is net als een schilderij.
Van sommige dungeons kan je gaan zweten, gelukkig zijn ze minder moeilijk dan ze lijken.
Van sommige dungeons kan je gaan zweten, gelukkig zijn ze minder moeilijk dan ze lijken.
Beoordelingen voor   Okami

Beoordelingen Okami

14 beoordelingen - gemiddeld cijfer 9,5

11070
18 jaar
Okami is het perfecte spel. Alles maar dan ook alles is perfect. Het spel speelt zich in Japan af, lang lang geleden. Het verhaal, wat uit Japanse mythes en legendes bestaat, is prachtig en af en toe zelfs grappig. Okami is helemaal cel-shaded gemaakt en daardoor ziet alles er prachtig uit. De muziek is prachtige Japanse muziek, het is net of er een orkest naast je zit. De muziek is soms rustig en soms ook energiek. Het spel bestuurt ook erg gemakkelijk en lekker met de wii-remote. Ook is de replay waarde erg hoog, als je het hebt uitgespeeld, krijg je allemaal extra’s die je weer in een nieuwe game gebruiken. Het spel verveelt dus nooit. Kortom het perfecte spel!
Cijfer:
10


8027
24 jaar
Beste Zelda kloon!
Okami is zonder twijfel de beste Zelda kloon ooit gemaakt en overtreft zelfs veel spellen in de Zelda reeks.

De muziek, graphics, verhaal, sfeer en ga zo maar door zijn allemaal van een ongelooflijk hoog niveau.
Lees meer...
De enigste minpunten zijn een wat lage moeilijkheidsgraad en dat het schilderen niet altijd goed reageert.

Okami wordt vaak geroemd als een van de beste spellen ooit gemaakt en terecht!
Verberg.
Cijfer:
9,6

15616
26 jaar
Een échte hidden gem die vrijwel alles goed doet!
Okami voor de Wii is werkelijk een meesterwerk dat de grenzen tussen kunst en gameplay vervaagt. In deze prachtige game belichaam je de godin Amaterasu, die de vorm aanneemt van een wolf. Het unieke aspect van Okami is het gebruik van een magische kwast, waarmee je letterlijk kunt schilderen om puzzels op te lossen en vijanden te verslaan. Deze artistieke benadering voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan het traditionele actie-avontuurgenre.

Visueel gezien is Okami adembenemend, misschien wel de mooiste game op de Wii. De grafische stijl is gebaseerd op traditionele Japanse inktschilderijen, wat resulteert in een kleurrijke en levendige spelwereld. De landschappen, personages en zelfs de vijanden stralen allemaal een unieke esthetiek uit. De Wii-motion controls voegen een extra laag toe aan de gameplay, waardoor het schilderen en uitvoeren van speciale bewegingen intuïtiever aanvoelt.
Lees meer...

Het verhaal van Okami is meeslepend en baseert zich op de Japanse mythologie, waarin je moet strijden tegen duistere krachten om de wereld te redden. De personages zijn goed ontwikkeld en dragen bij aan de diepte van het verhaal. De muziek, die een perfecte aanvulling vormt op de visuele pracht, draagt bij aan de betoverende sfeer van de game.

Over het algemeen biedt Okami op de Wii een unieke en meeslepende ervaring die niet alleen gamers zal aanspreken, maar ook kunstliefhebbers zal bekoren. Het is een absolute must-play voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke reis vol prachtige kunst en boeiende gameplay.
Verberg.
Cijfer:
9,5
Lees meer beoordelingen.


47061
19 jaar
Een spel van verrassingen
Okami is een spel van verrassingen: niet alleen doordat het als eerste "traditioneel Japanse" game zo succesvol werd, maar ook doordat het simpelweg zo goed is. De verhaallijnen zijn origineel, duidelijk EN boeiend, de gameplay is instinctief en voelt vertrouwd aan. De kalligrafie (het tekenen van de symbolen) is verassend EN goed in het spel gezet, wat een zeldzame combinatie is.

Ook is er een behoorlijke dosis humor in het spel aanwezig, wat in games van de laatste jaren helaas veel te vaak wordt weggelaten/vergeten. Al met al een prachtig spel.
Cijfer:
9,0

85
25 jaar
Schilderlijk Meesterwerk !
Op de Playstation 2 heeft deze game eigenlijk zijn waarde al bewezen en deze titel schildert zijn goudkleur voort naar de Wii! Volgens vele critici is de game een goede overgang ingegaan al laten de controls soms hun laten (vooral in precisie met schilderen).
Bij mij heeft dit bij het doorspelen niet zo veel gehindert en had ik er eerlijk gezegd meer plezier in dan op de PS2, dit vooral omdat het spel meer zijn eigenwaarde toont o.a. met de controls, namelijk creativiteit en vrijheid !
De graphics zijn misschien niet zoals die van vele Wii topspellen maar doen er ook niet veel voor onder, omdat het spel grafisch toch al een pareltje was en je met de Wii zelfs al een hogere pixel ratio kunt krijgen in 480p/i formaat! De muziek was al zeer inspererend en is dat nog steeds, vooral bij het doorlopen van grote vlaktes werkt het zeer goed mee om de avontuurlijke factor te behouden.
Als je dit spel nog niet hebt en je bent vooral gek op avontuurspellen zoals Zelda, dan raad ik dit spel ten zeerste aan. Het is naar mijn mening een van de beste spellen op de Wii die voor zijn rangschikking eigenlijk een beetje in de schaduw gezet wordt, vooral omdat het al op de PS2 vertoond was.
Laat je daardoor niet in de maling nemen want het voelt en is echt een verbeterde ’completere’ versie van zijn voorganger.
Okami
Cijfer:
9,0

19050
18 jaar
Ik heb het spel eindelijk gespeeld en ja, het is voor mij de beste 3rd party spel dat er is voor de Wii. jammer dat er maar ongeveer 500.000 van verkocht zijn want het zou misschien wel 4 miljoen zijn als ze erover lezen (zoals op MarioWii!). Het is de beste fantasie spel dat er op dit moment is. Neem je tijd want binnen 10 minuten kan je het niet meer neerleggen!
Ik geef Okami, net als Ilyaderoller, een zeldzame tien!
Cijfer:
10

3498
16 jaar
Okami is een prachtig spel gemaakt door Capcom, het is niet alleen een mooi spel maar ook leuk! Het deed me erg denken aan Zelda. Voornamelijk het wolf gedeelte in Zelda: Twilight Princess. Dit spel kan je niet missen vooral niet voor de prijs dat ie nu wordt aangeboden (20 euro). Ik heb ongeveer 40 uur in het spel gestoken en nog steeds niet uigespeeld!
Cijfer:
10

5343
17 jaar
Wolf vs. Duisternis wapen: kwast
Okami is origineel, vet en episch.
Ik heb Okami gespeeld op de PS2 en ik heb hem een tijdje geleden gehuurd voor de Wii omdat ik benieuwd was naar de controls.
De controls zijn niet heel anders als andere Wii games dus dat stukje laat ik maar achterwege.
Lees meer...
Het spel in een notendop, je bent amaterasu een soort wolf en je moet het land redden van de duisternis.
Het heeft een beetje zelda-achtige gameplay met het puzzelen enzovoort, wat je het meest zal gebruiken is je borstel om te vechten en de vele verschillende gebieden te ontdekken.
Als je hem hebt uitgespeeld is er nog genoeg om te ontdekken want al je krachten enzo gaan mee naar de nieuwe game dus replay value genoeg. NU KOPEN :D
Verberg.
Cijfer:
8,5

7865
13 jaar
Geweldige adventure, goed concept, musthave!
Nooit had ik gedacht dat er op de Wii een game kwam die Zelda kon evenaren, en plots, uit het niets, verscheen Okami. Al zal het nooit tegen mijn favoriete serie kunnen evenaren, ik heb me hier elke minuut enorm mee vermaakt! Voor iedere Wii bezitter is dit een echt musthave, en dat voor een klein prijsje, want deze game ligt onverdiend in de budgetbakken!
Cijfer:
9,0

510
14 jaar
mooi, cooler, beter... Okami..
Er moeten meer woorden komen voor top, fantastisch en cool...
Deze game is zóóó waanzinnig mooi gemaakt. Al die dungeons zijn nog mooier en spannender dan de vorige.. Het spel word gewoon al beter naar mate je verderkomt. Weer een 10 voor bij de groep.
Cijfer:
10

80
13 jaar
Het geheim van de Wii
Okami is een goed bewaard "geheim" voor op de Wii. Er zijn misschien niet echt heel veel spellen van verkocht, maar het is een van de beste games die je kan hebben. De schilderachtige graphics zijn prachtig en de muziek is zó mooi. Kortweg Okami is gewoon een echte topper!
Cijfer:
10

735
16 jaar
Prachtige game maar jammer van de motion controls
Okami is een prachtige en unieke game die zich afspeelt in een Japanse mythologische wereld. De game staat bekend om zijn mooie grafische stijl die lijkt op traditionele Japanse waterverfschilderingen en de gameplay die draait om het gebruiken van verschillende krachten van de godin Amaterasu om puzzels op te lossen en vijanden te verslaan.

Echter moet ik wel zeggen dat de Wii-controls van Okami niet altijd even fijn zijn. De game maakt gebruik van motion controls om bepaalde acties uit te voeren, zoals het tekenen van symbolen om krachten te activeren. Soms reageren de controls niet goed, wat kan leiden tot frustratie en een onderbreking van de immersie van de game.

Ondanks dit kleine nadeel, blijft Okami nog steeds een prachtige game die de moeite waard is om te spelen.
Cijfer:
8,5

594
11 jaar
Niet te beschrijven
Okami is een super game.
Geweldige graphics, goed controls, geweldig verhaal.
Laten we over de nadelen praten..... uhm......het tekenen reageert soms niet goed... nee voor de rest weet ik niks meer. Een must have 10 keer.
Cijfer:
10

1042
20 jaar
Een must-have voor de Wii
Okami is een zeer goede game. Het ziet er niet alleen er mooi uit en is de muziek prachtig, het verhaal is ook interessant en het is ook gewoon een leuk spel om te spelen. The Legend of Zelda: Twilight Princess is nog steeds mijn favoriete Wii-spel, maar Okami staat verdiend op de tweede plaats. Probeer het zeker eens uit!
Cijfer:
9,5
Minder beoordelingen.

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor Okami

Tips en geheimen, cheats en codes

24 tips: 13 Persoonlijke tips - 8 Geheimen - 3 Easter Eggs en Glitches

Easter Eggs en Glitches:
Easter eggs
Ilyaderoll er
11070
Wanneer je s’ nachts naar Mrs. Orange in Kamiki village gaat voor Cherry Cakes, de "aanval" die ze doet is de Shun Goku Satsu, van Akuma uit de Street Fighter series.

In de dojo, Onigiri Sensei doet een "dans", net als Joe van Viewtiful Joe, wanneer hij transformeerd in zijn superheld vorm.

Tama the Pyrotechnist noemt zijn eerste vuurwerk "Midnight Wonder Boy", wat een verwijzing is naar Viewtiful Joe’s "Midnight Thunder Boy"

Wanneer je Susano aanvalt (voordat je naar Tsuta Ruins gaat), gebruikt hij Link’s Jump Attack uit de 3d Zelda games tegen je.

Waka maakt een verwijzing naar de Viewtiful Joe series en de Devil May Cry series, door Joe en Dante’s favoriete zin te citeren: "Let’s rock, baby!" en Silvia van Viewtiful Joe door te zeggen "Just go for it!".

Issun lijkt een verwijzing te maken naar de film The Sixth Sense, wanneer je met Mr. Bamboo praat als hij dronken is.
Mr. Bamboo zal het over Kaguya hebben en Issun antwoord door te zeggen "Kaguya? That’s your wife’s name? Do you see dead people? *gulp*".

Op het strand is er een man genaamd the Animal Lover die op zoek is naar zijn verloren huisdier, een haas genaamd Inaba. De naam komt van de producer van Okami, Atsushi Inaba.

Geheimen:
Secret Brush Techniques
Linkplayer
8027
Alle Celestial Brushes hebben één of meerdere verborgen upgrades:

Power Slash 2North Ryoshima - derde eiland. Hak de rots doormidden en gooi 60000 yen in de Divine Spring.
Power Slash 3Kamui - Ezofuji. Ongeveer 3/4 langs het pad naar Wawku Shrine. Spring naar beneden en vernietig de rots. Gooi 360000 yen in de Divine Spring.
Cherry Bomb 2North Ryoshima - tweede eiland. Blaas een gat in de grond en gooi 120000 yen in de Divine Spring.
Cherry Bomb 3Kamui - Guardian Sapling. Spring naar beneden en blaas de muur op. Blaas nu de grond op en gooi 300000 yen in de Divine Spring.
FountainDragon Palace - Speel de digging mini-game.
DelugeSei-an - achterkant Himiko’s paleis. Versla eerst de Nine-tails. Teken een lijn van het water naar de 4 pilaren.
WhirlwindNorth Ryoshima - Umi’s restaurant. Help eerst de visser een Marlin te vangen. Help nu de kok door 3 horizontale lijnen te schilderen.
FireburtsSei-an - Yama’s restaurant. Geef Yama de Golden Mushroom en help hem koken door het infinity symbool te schilderen.
Mist WarpKoop de Fog Pot van de Sei-an Emperor voor 80 Demon Fangs.
ThunderboltSei-an - Gen’s clocktower. Geef Gen de Gimmick Gear en teken een bliksemschicht.
IcestormLeer je automatisch samen met Blizzard

Geheimen:
Spider Bandits & Devil Gate Trials
Linkplayer
8027
Op 3 plekken in het spel zitten Spider Bandits verscholen. Na het verslaan van deze extra bazen en na het voldoen aan bepaalde voorwaarden ontstaan op dezelfde plekken de Devil Gates.

De Devil Gates laten je tegen gigantische hordes vijanden vechten die veel sterker zijn dan normaal.

Ryoshima CoastSpider Bandit locatie: achter Rao’s tempel in een zijweg. Digging Champ vereist.Devil Gate: ontdek alle nieuwe soorten vijanden in Ryoshima Coast.
North Ryoshima CoastSpider Bandit locatie: het eiland naast het eiland met de pier. Digging Champ vereist.Devil Gate: versla de Nine-tails.
KamuiSpider Bandit locatie: vlak voor de ingang naar Wep’keer. Spring boven op de bevroren waterval. Blaas de muur op. Digging Champ vereist.Devil Gate: Speel Wawku Shrine uit.
Lees meer tips en geheimen.

Geheimen:
Dojo-technieken
Bramd de Groot
25454
Bepaalde technieken kun je kopen in één van de dojo's van Origini Sensei. Hier een lijstje met de technieken, wat ze kosten en in welke dojo je ze kan kopen.

Fleetfoot¥10,000Shinshu Field
4 Winds/5 Winds¥5,000/¥20,000Shinshu Field/Ryoshima Coast
Spirit Storm¥7,000Shinshu Field
Golden Fury¥100,000Shinshu Field
Holy Eagle¥20,000Ryoshima Coast
Digging Champ¥30,000Ryoshima Coast
Wailing Mirror¥40,000Ryoshima Coast
Spirit Armageddon¥30,000Ryoshima Coast
3 Shears/4 Shears¥40,000/¥50,000Ryoshima Coast/Kamui
Brown Rage¥2,000,000Ryoshima Coast
Hardhead¥10,000Kamui
Counter Dodge¥30,000Kamui
Holy Falcon¥30,000Kamui
Bead String¥50,000Kamui
Sword Dance¥60,000Kamui

Geheimen:
Unlockables
Ilyaderoll er
11070
Er zijn vele unlockables. Hier is dus een handig overzicht.

100th Stray beadSpeel het spel uit
ArtworkSpeel het spel uit
OnstervelijkheidVerzamel alle 100 Stray Beads
Karmic ReturnerSpeel het spel uit
Karmic Transformer 1Speel het spel uit
Karmic Transformer 2Speel het spel uit
Karmic Transformer 3Haal een S-rank voor Deaths
Karmic Transformer 4Haal een S-rank voor Enemies Defeated
Karmic Transformer 5Haal een S-rank voor Money Gained
Karmic Transformer 6Haal een S-rank voor Demon Fangs Found
Karmic Transformer 7Haal een S-rank voor Praise Earned
Karmic Transformer 8Haal een S-rank voor Praise Earned
Karmic Transformer 9Haal een S-rank voor Praise Earned
Music TestSpeel het spel uit
Secret TheaterSpeel meer dan 31 uur
Video LogSpeel het spel uit

Persoonlijke tip:
Brush Technique geheimpjes
Ilyaderoll er
11070
18 jaar
Tijdens het festival in Kamiki zitten, Mr. Bamboo, Karude, en de Nameless Man sake te drinken. Door Watersprout te gebruiken kan je de sake uit de krat naar hun toe brengen om ze dronken te maken. Ze zullen dan grappige gesprekken hebben.
Als je daarna even weg loopt en terug gaat zullen ze een kater hebben en hun excuses aanbieden.

Door powerslash te gebruiken op de bulten sneeuw in Kamui zal er een ijsbeeld ontstaan van Ammy, Issun of Sakuya.

Door Bloom om mensen heen te tekenen zullen ze naar Ammy toe rennen en haar aaien. Maar als je te ver staat zullen ze opgeven en verdrietig worden.

Als je Watersprout of Power Slash op de lont van een Cherry Bomb gebruikt zal de lont uitdoven, zodat je met de bom kan rollen en spelen.

Je kan vallende sterren creëren door stippen te tekenen in de lucht, helaas kan je geen wens doen.

Persoonlijke tip:
Haal snel Demon Fangs
Bramd de Groot
25454
16 jaar
Als je een aantal van de sterkste items in het spel wil kopen, zul je een hoop Demon Fangs nodig hebben. Hier een aantal tips om deze snel te krijgen.

-Finishing Moves: Als je een vijand hebt verslagen, zal hij eventjes in slow motion vallen. Als je een speciale brush technique op hem gebruikt tijdens deze slow-motionval (Power Slash voor imps, Bloom voor bud ogres), laat hij een Demon Fang achter.

-Goed getimede counter: Als je een Reflector Instrument als je tweede wapen hebt ingesteld, kun je de aanvallen van vijanden counteren. Als je dit perfect timet, krijg je een Demon Fang.

-Golden Fury: Gebruik de Golden Fury-aanval op je vijanden, en ze zullen een Demon Fang laten vallen.

Persoonlijke tip:
Plunder makkelijk het tuintje van Mushi's Mama
Bramd de Groot
25454
16 jaar
In één van de sidequests in Kamiki Village moet je voor Mushi het tuintje van zijn moeder, toepasselijk genaamd Mushi's Mama, leegroven. Dit kan erg lastig zijn, omdat ze elke keer als je één van haar plantjes uitgraaft achter je aan komt rennen. Je kunt haar echter ook beschilderen met de Celestial Brush. Zij zal dan voor korte tijd compleet zwart worden en niets meer kunnen zien. Als je dan haar groentes uitgraaft, heeft ze niets door. Denk er wel aan haar opnieuw te beschilderen als het uitgewerkt is, anders komt ze alsnog achter je aan. Als dit gebeurt kun je haar trouwens ook beschilderen, en dan zal je haar tijdelijk stoppen.

Persoonlijke tip:
Baked Oranges en Cherry Cakes
Bramd de Groot
25454
16 jaar
Als je 's nachts naar het huis van Mr. en Mrs. Orange gaat in Kamiki Village, en met beide van deze mensen praat, zal je van Mr. Orange een aantal Baked Oranges krijgen, en van Mrs. Orange een aantal Cherry Cakes. Dit voedsel vult de Astral Pouch zeer snel aan en geeft je meer Yen dan ander voedsel. (Om de Cherry Cakes te krijgen moet je Mrs. Orange overdag wel eerst helpen met haar was.)

Geheimen:
Stray Beads
Ilyaderoll er
11070
Een goede lijst met waar je alle 100 Stray beads kan vinden is hier te zien.

Persoonlijke tip:
Basistip
RetroNL
85
25 jaar
Wat ik ten zeerste aanraad is om voor het spelen je Sensorbalk goed op het licht aan te passen in het ’Wii Systeem Menu’ dit vooral voor het uitvoeren van snelle en accurate schilderacties later in het spel !

Persoonlijke tip:
Koop geen Fleetfoot
Frank Wildenburg
392
16 jaar
In de Dojo kan je Fleetfoot kopen, waarmee je vijanden kan ontwijken. Doe dit niet! Het reageert heel slecht, en je kan net zo goed uit de weg springen.

Easter Eggs en Glitches:
Japanse Mythologie
Frank Wildenburg
392
In Okami zitten een heleboel verwijzingen naar de Japanse mythologie. Zo was Orochi de Japanse god van de onderwereld, is het verhaal van de visser in Ryoshima Coast de Japanse versie van Rip van Winkel en was Susano-o de Japanse god van stormen. Op Wikipedia is nog veel meer te vinden.

Geheimen:
Plas op je vijanden
Bramd de Groot
25454
Als je de "Golden Fury"-aanval koopt van de sensei in Shinshu Field, kun je... op je vijanden... plassen. Als aanval. De aanval kost wel 100.000 Yen, maar als je net zo's kinderachtig gevoel voor humor hebt als ik, is dit het meer dan waard. En dan is er ook nog een aanval genaamd "Brown Rage" die je exploderende drollen laat achterlaten... Deze kun je krijgen in Ryoshima Coast.

 

Persoonlijke tip:
Yen voor voedsel
Bramd de Groot
25454
16 jaar
Je weet waarschijnlijk wel dat je je Astral Pouch kan vullen door eten te verzamelen, maar dit eten dient ook nog een ander doel. Het was je misschien niet opgevallen, ook omdat dit nooit in het spel wordt uitgelegd, maar voor al het voedsel dat je verzamelt krijg je ook meteen een paar Yen, dus hou ook als je Astral Pouch vol zit je ogen goed open voor voedsel.

Persoonlijke tip:
Versla makkelijk de rode Imps
Bramd de Groot
25454
16 jaar
De rode Imps, de vijanden met de luit, kunnen moeilijk te verslaan zijn, omdat ze op een gegeven moment hun luit als schild zullen gebruiken. Deze luit kun je echter vernietigen door deze met je Celestial Brush in de lengte door te snijden. Hierna zijn ze net zo makkelijk te verslaan als normale groene Imps.

Persoonlijke tip:
Wat moest ik ook alweer doen?
Bramd de Groot
25454
16 jaar
Als je vergeten bent wat je ook alweer moest doen, kun je in het menu naar "Log Book" gaan, en vervolgens naar "Journey". Hier kun je alle opdrachten die je van mensen hebt gekregen teruglezen.

Easter Eggs en Glitches:
Ninja Gaiden-easter egg
Bramd de Groot
25454
Hayabusa, de hond van Mushi in Kamiki Village, is vernoemd naar Ryu Hayabusa, de hoofdrolspeler in de Ninja Gaiden-games van Team Ninja.

Persoonlijke tip:
Snel veel voedsel
Bramd de Groot
25454
16 jaar
Als je in het rijstveld van Kushi in Kamiki Village met je Celestial Brush alle planten afsnijdt, geeft bijna elke plant voedsel, waardoor je in één keer veel voedsel en veel Yen kan verzamelen.

Persoonlijke tip:
Praise van dieren
Bramd de Groot
25454
16 jaar
In Okami heb je de mogelijkheid om dieren te voeren. Dit lijkt misschien zinloos, maar ik zou het toch maar doen, want telkens als je een dier voert krijg je namelijk een hoeveelheid Praise, die je dan weer kan gebruiken om Amaterasu te upgraden. Elk groepje dieren kun je maar één keer voeren. Let op: de hond Hayabusa in Kamiki Village telt ook als groepje dieren.

Persoonlijke tip:
Klavertjes opgraven
Bramd de Groot
25454
16 jaar
Als je op een bepaalde plek een groen licht op een plek in de grond ziet schijnen, moet je op die plek graven met de C-knop. Er zal een klavertje uit de grond komen. Als je dit klavertje dan ook nog eens laat bloeien met de Brush Technique "Bloom", krijg je een hoeveelheid Praise. Dit kun je gebruiken om Amaterasu te upgraden.

Persoonlijke tip:
Ontsnap uit een gevecht
Bramd de Groot
25454
16 jaar
Als je tegen een vijand aanloopt die eruitziet als een oude Japanse rol (deze kun je bijvoorbeeld vinden in Shinsu Field), zul je in een gevecht met meerdere Imps terechtkomen. Ergens in het krachtveld rondom het gevecht zul je echter een rond, lichtgevend portaal kunnen zien. Als je dit portaal een aantal keer slaat, kun je erdoor naar buiten en ontsnap je het gevecht.

Geheimen:
Travel guides
Bramd de Groot
25454
Travel guides zijn rollen waar handige tips in staan voor je avontuur, zoals hoe je bepaalde vaardigheden moet gebruiken. Deze rollen liggen verstopt over heel Nippon. Hier zie je de eerste 16 rollen en hun locaties, de rest vind je op okami.neoseeker.com

Travel TipsKrijg je aan het begin van het spel
Greensprout TipsGebruik Bloom op het stukje vervloekt gras in Hana Valley
Digging TipsVersla de Imps rond het kampvuur in Hana Valley voor de tweede keer
Fleeing BattleVoor de Guardian Sapling in Shinsu Field nadat je hem weer in bloei hebt gezet
FeedingBij de steiger op het meer bij de Moon Cave
Legend of OrochiNet buiten Tama's huis in Shinsu Field
Enhancing WeaponsBij de ingang van de Tsuta Ruins
Battle TipsNaast Kiba in Agata Forest
Enhancing DivinityKrijg je na het binnentreden van de Tsuta Ruins
Godhood TipsVlak voor de plek van de Spider Queen in de Tsuta Ruins
Ink Bullet TipsNaast een boomstam bij het portaal naar Taka Pass in Agata Forest
Brush TipsIn de Gale Shrine
Mother TreeOnder de trap in City Checkpoint
Land of the GodsIn Rao's huis in Sei'an City
Celestial EnvoyIn de eerste ruimte van Sunken Ship
Veil of Mist TechniqueKoop de Fog Pot van de Emperor

Geheimen:
Locaties van gezochte monsters
Bramd de Groot
25454
Van Mika in Shinsu Field, Haruka in Kusa Village, Masu in Sei'an City en Wali in Kamui krijg je verschillende lijsten met daarop verschillende gezochte monsters die je moet doden voor een beloning. Deze monsters kun je alleen 's nachts vinden. Een kaart met daarop de locaties van al deze monsters vind je hier.
Minder tips en geheimen.
Voeg jouw tips en trucs toe en verdien 30 tot 75 muntjes.
Thuiswinkel Waarborg