x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.

Super Mario Galaxy 2 - Wii All in 1!

Super Mario Galaxy 2 is mooier, leuker, gevarieerder én moeilijker, en daarmee nog beter dan zijn fantastische voorganger!
Professionele beoordeling: 10 - Lees de review!

Kopen:

Super Mario Galaxy 2 in Doos
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
€ 35.49
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Met kartonnen overdoos
DVD met uitleg
Super Mario Galaxy 2 met Instructie DVD
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
€ 28.99
6 Maanden garantie
In originele verpakking
DVD met uitleg
Super Mario Galaxy 2 Nintendo Selects
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
€ 25.99
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
DVD met uitleg
Super Mario Galaxy 2
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
26.49
21.99aanbieding
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
DVD met uitleg
Super Mario Galaxy 2 Zonder Handleiding
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
26.49
€ 17.99korting
6 Maanden garantie
Handleiding
DVD met uitleg
Super Mario Galaxy 2 Losse Disc
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
22.99
€ 17.49korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
DVD met uitleg
Boxshot Super Mario Galaxy 2

Afbeelding voor  Super Mario Galaxy 2

Game trailer

Kop

Specificaties

Platform:Nintendo Wii
Voor:Wii (mini) & Wii U
Regio:Europees (PAL)
Genre:Actie, Avontuur
Uitgebracht:2010
Spelers:1-2
Leeftijd:3+ jaar
EAN:0045496368883
Goede Badges:

Vaak samen gekocht:

Afbeeldingen voor  Super Mario Galaxy 2

Afbeeldingen

Niet alleen Mario is terug, maar ook <a href = https://www.mario64.nl/Nintendo64_Yoshis_Story.htm>Yoshi</a>... en hoe!
Niet alleen Mario is terug, maar ook Yoshi... en hoe!
Mario kijk niet achterom. Ik herhaal: Mario kijk niet achterom
Mario kijk niet achterom. Ik herhaal: Mario kijk niet achterom
"Pffft", zegt <a href = https://www.mario64.nl/Nintendo64_Yoshis_Story.htm>Yoshi</a>. "Hè, bah", zeggen wij.
"Pffft", zegt Yoshi. "Hè, bah", zeggen wij.
"Ik heb een ster" zegt mario.<br />"Nee! Ik heb een ster!!" zegt <a href = https://www.mario64.nl/Nintendo64_Yoshis_Story.htm>Yoshi</a>
"Ik heb een ster" zegt mario.
"Nee! Ik heb een ster!!" zegt Yoshi
Beoordelingen voor   Super Mario Galaxy 2

Beoordelingen Super Mario Galaxy 2

23 beoordelingen - gemiddeld cijfer 9,4

4838
14 jaar
Verslaat zijn voorganger
Zijn voorganger vond ik al een regelrechte topper maar dit overtreft, het is een mooie wereld en Yoshi maakt die compleet. ’t Is ook zo’n schatje he!
De DVD heb ik eerlijk gezegd niet bekeken, ik kon haast niet wachten om ´t spel zelf te spelen en nu ik eenmaal bezig ben vind ik de DVD een beetje onnodig.
Bij de meeste spellen zie je dat de vervolg-spellen helemaal niet zo verbeterd zijn, gelukkig zit dat bij Super Mario Galaxy 2 wel goed! Ik weet niet of ik het zo goed uitdruk maar ’t ziet er aantrekkelijker uit, ’luchtiger’ als je het zo kan zeggen... Een aanrader!
Cijfer:
10


47061
19 jaar
Iets te makkelijk, iets te uitbundig en net iets te veel van het goede
Super Mario Galaxy was een fantastisch spel. Logisch dus dat het vervolg minstens net zo geweldig zou zijn, maar helaas is dit net niet het geval: waar het eerste deel zijn grenzen wist te leggen wat betreft originaliteit en uitbundigheid, is dit spel overal net iets te veel van het goede: er zijn teveel power-ups, waardoor elke power-up maar een paar keer in het spel voorkomt en in plaats van een kleiner aantal levels met veel missies, is er nu voor gekozen zoveel mogelijk werelden te maken als mogelijk is. Het gevolg hiervan is dat de ervaring van het spel ook minder lang in je hoofd blijft zitten: je gaat snel door alle werelden heen, zonder je te herinneren wat je net eigenlijk allemaal gespeeld hebt.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het spel slecht is: het is en blijft een waardige opvolger van het eerste deel, met geweldige graphics, prima muziek en inderdaad wel erg veel originaliteit. Jammer dus dat het niet in staat is zijn voorganger te overtreffen, maar dat neemt niet weg dat we ook in dit geval te maken hebben met een absoluut topspel.
Super Mario Galaxy 2
Cijfer:
9,2

14 jaar
Waardig vervolg op het eerste deel, aanrader!
Super Mario Galaxy 2 lijkt op het eerste gezicht op een spel met een paar extra levels, dat weinig voorstelt. Maar na een tijdje spelen voelt het echt aan als een heel nieuw spel, met Yoshi, nieuwe power-ups en de invoering van wereldkaarten. Alleen de dvd is een beetje overbodig, want je krijgt ook al een tutorial in het spel zelf...
Cijfer:
8,8
Lees meer beoordelingen.

15616
16 jaar
Perfecte 3D Mario voor de Wii!
Hoeveel uren heb ik wel niet gestopt in Super Mario Galaxy? Ik denk 100+? In Super Mario Galaxy 2 zeker het dubbele! Dit spel is zooo waanzinnig dat dit mijn meest gespeelde (Wii-)game is.

Alles is perfect aan deze game en alles past goed bij elkaar. De game heeft een zeer lange lengte. Er zijn in totaal 242 sterren te verzamelen, wat het dubbele aantal is van SMG 1. De moeilijkheidsgraad ligt ook wat hoger in deze fantastische opvolger. Soms doe je 1 of wel 2 uur over één missie! Ondanks de lengte is wel afwisseling: in de ene galaxy zwem je in de zee op een tropisch eiland, in de andere galaxy maak je liever niet je voeten nat in de hete lava.
Lees meer...

In dit gigantisch avontuur zitten ook heel wat nieuwe toevoegingen. De beste nieuwe feature is, naar mijn mening, Yoshi, die een nieuw soort missies mogelijk maakt en dus voor nog meer afwisseling kan zorgen. Nog een andere toevoeging (eigenlijk een verandering) is de hub van de game. Bij SMG 1 was er de Comet Observatory, waarover verschillende koepels met elk veel levels verdeeld waren. Nu is er het Mario Starship. Dit ruimteschip (in de vorm van Mario's hoofd XD) brengt je naar de bekende wereldkaart. Dit systeem werkt toch beter, omdat het zo minder lang duurt om tussen werelden te reizen.

Buiten dit alles bevat de game een geweldige soundtrack. De muziek is live opgenomen en dat heeft geweldig uitgepakt. Op grafisch gebied heeft SMG 2 de top bereikt op de Wii. Het laatste grote pluspunt van deze topper is de verbeterde multiplayer. In SMG 2 kan een tweede speler zich in het spel werpen in de vorm van de oranje gekleurde Co-Star Luma. Deze kan vijanden vasthouden en verslaan, Star Bits verzamelen, obstakels aan de kant duwen en nog veel meer nuttige dingen. Ook kun je je medespeler, die Mario (of Luigi) bestuurt, lekker vervelen door toch op het laatste moment die steen los te laten, zodat deze Mario verplettert.

Super Mario Galaxy 2 is dé game voor de Wii. Iedere Wii (U)-bezitter moet deze beslist in huis halen en geheel doorlopen. Je mag trots zijn als je de 242e ster hebt aangeraakt. Mij is het gelukt en dat heb ik met alle plezier gedaan!
Verberg.
Cijfer:
10

2379
10 jaar
In 1 woord ’’ GEWELDIG ’’
Super Mario Galaxy 2 is de beste 3D game ooit. De besturing van de nieuwe power-up’s en Yoshi (wat heel erg leuk is dat Yoshi weer terug is) speelt heel goed. Ook is het 2D mapje heel erg leuk en natuurlijk niet het Mario schip vergeten.
Cijfer:
10

1670
15 jaar
Dit spel heeft een beetje te veel van het goede qua power-ups, levels zijn soms saai...
Ondanks alle goede kritieken vind ik dat er een beetje te veel power-ups in het spel zitten, wel twaalf! Bij Super Mario 64 bijvoorbeeld komen alle power-ups vaak langs! Maar bij dit spel komt bijvoorbeeld de Rock-mushroom zo weinig voor dat je het bijna geen power-up kan noemen! En zo zijn er meer voorwerpen die maar in één of twee levels voorkomen.
Er zijn levels zoals Starshine Beach Galaxy, ook wel bekend als de Super Mario Sunshine Galaxy, die er voor mij heel leeg en sfeerloos uitzagen! Ik vind daarom dat Super Mario Galaxy veel beter geen vervolg had kunnen hebben!
Super Mario Galaxy 2
Cijfer:
6,5

3229
12 jaar
Go Yoshi!
Super game! Zijn voorganger was al gaaf, maar dit spel heeft echt alles wat de gamer wil. En....Yoshi is er! Net zoals zijn voorganger heeft Super Mario Galaxy 2 prachtige muziek en beelden! Er zijn weer gloednieuwe niveau’s om te spelen en ook weer nieuwe power-ups. Dit spel heb je niet zomaar uitgespeeld. Er zijn wel 242 sterren te verdienen! Extra veel speelplezier dus.
Cijfer:
9,0

9 jaar
Yoshi is lief
Ik vind het een erg leuk spel. Ook Yoshi en de power-ups zijn leuk. En de wereldkaarten zijn ook mooi.
Super Mario Galaxy 2
Cijfer:
10

113
11 jaar

Het eerste spel van super mario galaxy was al leuk maar dit slaat alles. Er zit niet veel verschil tussen de twee spellen, maar hier zitten een paar nieuwtjes tussen. Nou yoshi de groene dino is er bijgekomen. En de nieuwe upgrades voor mario bijvoorbeeld cloudflower,rockmushroom,en de drilboor. Het is het beste spel van Mario tot nu toe. Top game!!!!!!!!!!
Super Mario Galaxy 2
Cijfer:
10

1535
13 jaar
GE-WEL-DIG
Ik heb de voorganger mogen aanschouwen. Ik dacht dat dit het beste spel ooit was. Goeie muziek, mooie graphics, fantastishe gameplay. Ik dacht dat het niet beter kon. Maar ik had het dik mis!!! Geweldig, nintendo
Super Mario Galaxy 2
Cijfer:
10

123
11 jaar

Een supertoppertje! Dit spel bezit alles wat een gamer wil:
* Goede gameplay
* Uitdagend maar makkelijk
Lees meer...
* Goede besturing
* Een nieuwe versie van Mario met nieuwe power-ups, nieuwe vijanden

Van mij mag ie tot ’De game van het Jaar’ benoemd worden!
Verberg.
Super Mario Galaxy 2
Cijfer:
10

80
15 jaar
Eindeloos plezier!
Mario Galaxy 2 is een van de beste spellen ooit. Heb dit als klein kind gespeeld en heb het laatst weer opnieuw gespeeld. Fantastische muziek, leuke levels en als je bowser verslagen hebt kan je ook nog geheime sterren zoeken: Eindeloos speel plezier!
Super Mario Galaxy 2
Cijfer:
10

10545
21 jaar
Avontuur met Mario en Yoshi door kleurrijke sterrenstelsels
Super Mario Galaxy 2 is ideaal! Je speelt als Mario en gaat op avontuur door kleurrijke sterrenstelsels om prinses Peach te redden. Dit keer heb je Yoshi bij je, die je kan helpen met unieke vaardigheden. Er zijn verschillende items in het spel die Yoshi kan eten. De hete peper (Dash Pepper) is heel grappig; Yoshi gaat dan heel hard rennen omdat de peper zo heet is.

De levels zijn creatief en vol uitdagingen, met veel puzzels en spannende platformactie. Ik vond de muziek geweldig; het is echt meeslepend en past perfect bij de sfeer van het spel. Het maakt het avontuur nog leuker en zorgt ervoor dat je echt in de wereld van Mario wordt gezogen.

Je kunt sterren verzamelen en nieuwe power-ups ontdekken, wat het spel altijd leuk houdt. Met veel variatie en coole verrassingen is het een must-play voor elke Mario-fan! Voor mij is Super Mario Galaxy 2 op de Nintendo Wii een van de allerbeste Mario-games ooit gemaakt. Fantastisch werk van Nintendo!
Cijfer:
10

7516
23 jaar
Een geweldig spel
Super Mario Galaxy 2 is net als zijn voorganger een van de beste Wii-games ooit gemaakt. In mijn ogen een betere game dan zijn voorganger, Super Mario Galaxy. In deze game is er nog meer te ontdekken. 242 sterren zijn er in totaal te krijgen! Er zijn 120 gele sterren, 120 groene sterren en de 2 laatste sterren zijn te halen bij een geheim level, genaamd The Perfect Run, wat voor sommige spelers het moeilijkste Mario-level ooit is. Twijfel niet, je zult er geen spijt van krijgen!
Cijfer:
9,8

2495
17 jaar
Super leuk spel!
Super Mario Galaxy 2 is net zoals het eerste deel echt een fantastisch spel. De levels zijn vergelijkbaar, maar introduceren weer nieuwe ideeën en planeten. Je hebt zelf ook weer een planeet als basis wereld. Dit keer is het menu waar je levels selecteert wel saaier, want er is nu een knop voor, maar dat maakt niet zo veel uit. Met de gameplay heeft Nintendo zeker het succes van Super Mario Galaxy nog een keer kunnen behalen!
Cijfer:
10

55
15 jaar
Yoshi is terug!
Het is geweldig spel yoshi is een hele goede toevoeging aan galaxy.
De blauwe bessen zijn ook zeer leuk.
Ik raad het aan om hem te kopen.
Er zit zelfs een DVD bij voor als je vast komt te zitten dus das helemaal toppie.
Super Mario Galaxy 2
Cijfer:
8,0

254
12 jaar
Samen met Yoshi op pad
Overtreft zijn voorganger. Echt een geweldig spel!!! Mario gaat met Yoshi op pad om Peach te redden en Bowser te verslaan. Je moet dit spel echt absoluut kopen. Mooie graphics, muziek en parcours. Van mij krijgt hij echt een dikke 10!!!
Super Mario Galaxy 2
Cijfer:
10

2171
13 jaar
Beter dan zijn voorganger
Super Mario Galaxy 2 is een super leuk spel met een goede besturing en ook mooie muziek. Dit spel is duidelijk beter dan zijn voorganger, en het ziet er ook heel gezellig uit!
Cijfer:
9,0

2171
13 jaar
Yoshi is terug!
Super Mario Galaxy 2 is een geweldig spel, Yoshi is een hele goede toevoeging aan galaxy. De blauwe bessen zijn ook zeer leuk. Ik raad het aan om hem te kopen. Er zit zelfs een DVD bij voor als je vast komt te zitten dus das helemaal toppie.
Cijfer:
9,0

735
16 jaar
Een fantastisch vervolg
Super Mario Galaxy 2 is een vervolg dat alles biedt wat fans van het eerste deel al geweldig vonden, en voegt daar nog meer aan toe. Het spel is opnieuw gevuld met creatieve en uitdagende gameplay, prachtige graphics en een geweldige soundtrack die de algehele ervaring verder verbetert.

Het spel bouwt voort op de succesvolle formule van het eerste deel, waarbij spelers door de ruimte reizen om verschillende planeten te verkennen en obstakels te overwinnen. Maar er zijn ook nieuwe elementen, zoals Yoshi als speelbaar personage, en de toevoeging van nieuwe power-ups die Mario nieuwe vaardigheden geven.
Lees meer...

Een van de hoogtepunten van het spel is de variatie in levels en omgevingen, die ervoor zorgt dat het spel nooit saai wordt. Elk level biedt nieuwe uitdagingen en mogelijkheden, en er is altijd iets nieuws te ontdekken.

De controls zijn soepel en responsief, en de toevoeging van nieuwe power-ups zoals Cloud Mario en Rock Mario geven spelers nieuwe manieren om te navigeren door de levels en vijanden te verslaan.
Verberg.
Cijfer:
9,5

560
14 jaar
Super leuk spel!
Super Mario Galaxy 2 is echt een super leuk spel! Één van de leukste dingen is Yoshi. Je ontgrendelt hem al vroeg in het spel, dus je kunt vaak met hem op avontuur! Hij kan ook power-ups eten, zoals de Bulb Berry en de Dash Pepper. Je kunt met hem springen, rennen, geheime paden ontdekken, echt van alles! En hij is natuurlijk ook super schattig. De levels zelf zijn ook echt fantastisch! Er zijn meerdere routes die je kunt vrijspelen en de eindbaas is ook echt super episch. Fantastisch spel!
Cijfer:
10

75
13 jaar
Leuk spel, maar wel een beetje hetzelfde.
Super Mario Galaxy 2 is een succesvol vervolg op Super Mario Galaxy! Ik vind het geweldig dat Yoshi erin zit!

De muziek is weer geweldig en mijn favoriete wereld is Throwback Galaxy, wat een remake van Whomp's Fortress is uit Super Mario 64!
Lees meer...

Wel een minpunt is, dat het een andere versie van het verhaal van Super Mario Galaxy 1 is, dus dat het op de 1e deel lijkt.

Het zou ook leuker zijn als de map groter was (net als in de 1e game).
Verberg.
Cijfer:
8,0

522
17 jaar
Mooie muziek en veel fantastische levels
Super Mario Galaxy 2 is minstens net zo goed als de eerste versie. In Super Mario Galaxy 2 zitten nog meer levels en Yoshi zit er deze keer ook bij. Het spel bestuurt goed en de muziek die er bij zit is prachtig. Zeker een aanrader.
Cijfer:
9,5
Minder beoordelingen.

Productbeschrijving


Wowie! Maak je klaar voor een Fantastisch avontuur in de ruimte met Super Mario Galaxy 2! In deze geweldige game, ontwikkeld door Nintendo, nemen Mario en zijn vrienden je mee op een intergalactisch avontuur om Princess Peach te redden van de gemene Bowser. De gameplay-mechanieken zijn net zo vloeiend en leuk als in de eerste Super Mario Galaxy, maar met nog meer uitdagingen, puzzels en nieuwe power-ups! Wat deze game echt speciaal maakt, is de toevoeging van Yoshi, Mario’s trouwe vriend. Je kunt op Yoshi rijden en zijn unieke vaardigheden gebruiken om nieuwe gebieden te verkennen en vijanden te verslaan. Fantastisch, toch?

Historische Context


Super Mario Galaxy 2 kwam uit in 2010 en werd al snel een van de meest geprezen games voor de Nintendo Wii. Het was het vervolg op de alom geliefde Super Mario Galaxy uit 2007. Door de jaren heen heeft deze game vele prijzen gewonnen en wordt hij nog steeds beschouwd als een van de beste platformers ooit gemaakt. De toevoeging van Yoshi en de creatieve leveldesigns hebben deze titel een blijvende impact gegeven in de gamewereld.

Recensies van Experts


IGN gaf Super Mario Galaxy 2 een perfecte score van 10/10 en noemde het "one of the greatest platformers of all time." GameSpot was net zo enthousiast en zei: "Super Mario Galaxy 2 is a masterpiece, featuring brilliant level design and endless creativity."

Iets voor jou?


Deze game is perfect voor fans van platformers en iedereen die een nostalgisch gevoel krijgt bij het zien van Mario en Yoshi. Of je nu een doorgewinterde gamer bent of iemand die gewoon van leuke en uitdagende spellen houdt, Super Mario Galaxy 2 zal je niet teleurstellen. Bovendien is het een geweldige keuze voor families die samen willen spelen, want het biedt urenlang speelplezier voor jong en oud.

Vergelijkbare Games


Als je genoten hebt van Super Mario Galaxy 2, dan zijn er nog meer Fantastische titels die je misschien leuk vindt! Denk aan Super Mario Galaxy, New Super Mario Bros. Wii, en Super Mario 3D World. Elk van deze games biedt unieke avonturen en uitdagingen die je zeker zullen vermaken.

Fantastisch Tweedehands


Bij MarioWii.nl staan we voor Fantastisch Tweedehands! Dat betekent dat je bij ons altijd complete en mooie producten vindt. Onze games zijn zorgvuldig gecontroleerd en worden geleverd met 6 maanden garantie. Door te kiezen voor tweedehands draag je ook een steentje bij aan het milieu. Met ons ruime aanbod en lage prijzen is het kopen van tweedehands games niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor de planeet. En dat maakt mij super blij!
Super Mario Galaxy 2

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor Super Mario Galaxy 2

Tips en geheimen, cheats en codes

59 tips: 23 Geheimen - 21 Easter Eggs en Glitches - 15 Persoonlijke tips

Easter Eggs en Glitches:
Glitch: vliegen met Yoshi
Pangafile
33060
In Super Mario Galaxy 2 kan Yoshi niet alleen springen, hij kan ook vliegen! Nou ja, vliegen, hij kan in ieder geval heel lang in de lucht blijven!

Persoonlijke tip:
Je hebt springen en SPRINGEN
Frank
47061
19 jaar
In het spel wordt uitgelegd dat je de lengte van je sprongen kan vergroten door eerst te springen en vervolgens te draaien. Maar wat er niet bij wordt gezegd is dat je deze draai ook kunt combineren met andere sprongen, zoals de driehoekssprong en achterwaartse salto. Op die manier kom je nog veel hoger en verder!

Deze truc kun je gebruiken om levels makkelijker te maken, maar ook om jezelf uit te dagen. Met behulp van deze truc is het bijvoorbeeld mogelijk om de Fluffy Bluff Galaxy uit te spelen, zonder ook maar 1 keer gebruik te maken van de Cloud Power-up. Lukt het jou?

Geheimen:
haal alle sterren
Sponsie
60
Je kunt uiteindelijk 242 sterren halen! Eerst haal je 120 sterren door alle levels en comets te spelen. Daarna moet je de laatste bowser eindbaas nog eens verslaan, dan kun je nog 120 sterren verdienen met green comets. Als je die allemaal hebt dan wordt het Grandmaster Galaxy mogelijk om te bespelen. Als je daarvan de comet badge hebt en dan 9,999 starbits inlevert bij de toad bank, dan komt er een comet bij het Grandmaster Galaxy. Met die ster erbij heb je alle 242 sterren!
Lees meer tips en geheimen.

Easter Eggs en Glitches:
Alle Yoshi-glitches in èèn filmpje
Pim17
3229
Hier is een heel grappig filmpje met allemaal glitches.

 

Geheimen:
Kronen op je file
Wesleye98
15616
Je verdient een zilveren kroon als je 120 sterren hebt verzameld.
Zodra je 240 sterren hebt verzameld, krijg je een gouden kroon.
En de Juwelen Kroon krijg je als je 240 sterren hebt gehaald. Deze zal dan naast je gouden kroon komen te staan en je bent dan the Master of Galaxies!

Persoonlijke tip:
Groene sterren jacht - 9 tips!
Bob Vermeulen
1155
11 jaar
Heb je groene sterren vrijgespeeld? Hier staan wat tips om je te helpen groene sterren te vinden en pakken.
1. Het is meestal een soort verstoppertje. De groene sterren zitten op de meest rare plekken verstopt.
2. Voordat je in wereld 9 groene sterren gaat zoeken is het handig om eerst in het eerste level een groene ster te zoeken. Dan weet je een beetje hoe het werkt .
3. Luister goed! Je hoort de ster twinkelen als je in de buurt bent.
4. Gebruik de camera functie. Als je op de pijltjestoetsen van de afstandsbediening drukt kun je camera draaien om achter muurtjes te kijken.
5. Soms zitten de sterren in het decor van het level verstopt.
6. Als de ster in een ravijn zweeft, gewoon er naartoe springen. Als je ster hebt gepakt is het level toch voorbij!
7. Soms zitten de sterren op hoge en rare plekjes. Vaak kan je met een achteruit-salto (Z indrukken en loslaten) of long-jump (ren, druk op Z en dan Z loslaten) er wel komen. Of combineer deze trucjes met een power-up, muursprong en/of draai.
8. Een vriend kan met een tweede controler soms helpen bij het halen van een groene ster.
9. Kom je er ècht niet uit? Zoek dat level dan op op You Tube.

Geheimen:
Alle eindbazen
Bramd de Groot
25454
In dit filmpje zie je hoe je alle eindbazen in Super Mario Galaxy 2 moet verslaan!

 

Easter Eggs en Glitches:
Glitch: 99 Levens
Pangafile
33060
In Supermassive Galaxy, ga naar de planeet waar de grote Koopa’s rondlopen. Spring op een van de grote Koopa’s z’n rug en gebruik hem als een trampoline! Zo krijg je heel veel levens, maximaal 99.

Geheimen:
Geluiden op de Wii-Remotes
Kevin
198
Als je samen Super Mario Galaxy 2 speelt kan je met de 2de controller gekke geluiden maken.
Om die geluiden op de 1ste controller te horen, moet speler 2 op de D-pad (boven, beneden, links of rechts) drukken. Om gekke geluiden op de 2de controller te horen moet je -, +, 1 of 2 drukken.

Geheimen:
Bank Toad
Wesleye98
15616
Op het Face Ship zal, als je ver genoeg bent in het spel, Bank Toad verschijnen. Je kunt bij hem Star Bits laten bewaren en opnemen. Maar deze Toad zal veranderen bij een bepaald aantal Star Bits.

Bril1000 Star Bits
Speer met schild2000 Star Bits
Pickaxe4000 Star Bits
Scuba Suit6000 Star Bits
Explorer Outfit8000 Star Bits

Persoonlijke tip:
geheime ster bij supermassive galaxy
Freek
393
12 jaar
Als je bij Supermassive Galaxy op de planeet bent met alle bloemen, en het ding verschijnt waarmee je word afgeschoten, blijf dan op de planeet rondjes lopen en op je kont springen. Dan komt er een bonenstaak, je weet wel, zo een als uit die sprookjes, naar boven geschoten. Hier kun je inklimmen, en aan het eind staat een Star!!!

Geheimen:
Rosalina op starship
Gycio
630
Wil jij ook Rosalina op je starship? Doe dit: verzamel 120 sterren, versla bowser, verzamel weer 120 GROENE sterren er is een nieuwe planeet. Haal de ster en de comet medal, als je in elke galaxy een comet medal hebt ga je weer naar die galaxy. Haal de prank ster en dan krijg je Rosalina op je schip en als plaatje bij je saved file!

Persoonlijke tip:
Hulp
Inesbloem
55
10 jaar
Als je het niet lukt een eindbaas te verslaan moet je je altijd laten verslaan dan komt de kosmic spirit helpen :)

Geheimen:
Luigi time!!
Katjabombo
65
In dit spel heeft ook Luigi weer een rol: hij is een ghost, je kunt soms met hem praten om met hem te spelen en ga zo maar verder. Maar hoe unlock je Luigi eigenlijk? In de voorganger van dit spel(Super Mario Galaxy) moest je eerst alld 120 sterren halen en Bowser opnieuw verslaan. In dit deel is het stukken gemakkelijker: versla Bowser en voilà, Luigi is speelbaar.

Geheimen:
Geheime ster in Melty Monster Galaxy
Noah
250
Ga naar de Melty Monster Galaxy. Ga aan het begin van het platform af (bij de blauwe ster). Je komt bij een buis. Ga hem in en je moet bowlen. Scoor 5000 punten (of meer) om de ster te krijgen. Ik heb er altijd 5100!

Persoonlijke tip:
Heel veel star bits
Bél a
11 jaar
Ga naar de 2e ster van de melty monster galaxy voor heel veel star bits. Wordt nu rock mario en pak zo veel mogelijk blauwe sterren, laat je op het einde doodgaan en doe het opnieuw!

Geheimen:
Prankster comet
Lennert
1535
Om de prankster comet te laten verschijnen, moet je minimaal 10 comet coins hebben.

Geheimen:
Secret Star in Honeybloom
YourCheatM asterMario
123
Als je in World 2 een Hungry Luma vindt en met Star Bits propt, krijg je Honeybloom Galaxy cadeau. Ga erheen, en bij de eerste schommel die je vindt moet je zo hard naar voren schommelen als je kan. Je moet gaan Wall-Jumpen bij een muur. Ga zo door, en je vindt een geheime ster!

Geheimen:
Alle 1-UP’s op het Mario Faceship
Wesleye98
15616
Op het Mario Faceship zijn een aantal 1-UP Mushrooms te vinden. Kijk hier waar ze zich bevinden:

- Breek het ei op de neus van het Faceship en slinger met Yoshi naar een verborgen eiland met 10 struikjes. Eet ze allemaal voor één 1-UP.
- Pak de Cloud Flower op de pet boven de M en maak 3 wolkenplatformen om op een ander wolkenplatform te komen met een 1-UP.
- Ga de dobbelsteen op de wang van het Faceship met 2 kansen op een 1-UP Mushroom.
- Voor het linkeroor van het Faceship is een warp pipe die jou naar een speciale ruimte met een 1-UP minigame brengt. Voer de Luma Star Bits of muntjes om de dobbelstenen te gooien met vele kansen op 1-UP Mushrooms.
- Voor het rechteroor is een teleporter die je naar een ruimteschip brengt. Hier bevindt zich ook een 1-UP.

Kun jij ze allemaal vinden?

En als je ze allemaal hebt en je gaat weg, in de schoorsteen, naar de World Map of je wisselt tussen Mario en Luigi, dan komen alle 1-UP Mushrooms weer terug!

Persoonlijke tip:
Langer vliegen met blauwe Yoshi
Anna
4838
14 jaar
Als je in een level bent waarin je kan vliegen op blauwe Yoshi (die dan een bepaalde tijd lucht uitblaast) zoek dan de normale groene Yoshi en ga erop zitten. Als je bij de Power-up van de blauwe Yoshi bent, spring dan en vlieg en zorg dat als je boven bent je op de Power-up klikt. Deze komt dan naar je toe en aangezien je al hoger in de lucht was heb je meer tijd! Succes!

Persoonlijke tip:
Dief!
MissIsa
737
14 jaar
Met 2 spelers spelen zorgt natuurlijk voor hartstikke veel lol! Maar het wordt nog leuker als je erachter komt hoe je als tweede speler kan helpen! Iemand anders had al verteld dat je leuke geluidseffecten kan veroorzaken, maar wist je dat:
- je vijanden kan tegenhouden door op ze te richten en B ingedrukt te houden
- je (super leuk) gekleurde sterretjes kan STELEN van andere figuren! Zoals op het Mario ruimteschip, daar lopen ook verschillende schattige figuurtjes rond! Richt op ze, houd B ingedrukt en...SCHUDDEN!!! Het figuur gaat ronddraaien en giechelen em de sterretjes vliegen in het rond!

Persoonlijke tip:
homing stomp
Wim
930
11 jaar
Spring, draai (spin) in de lucht en druk dan snel op z, dan kan je een vijand makkelijker verslaan en (groene) sterren pakken.

Persoonlijke tip:
shortcut begin eerste level
Wim
930
11 jaar
Als je bij eerste level begint zie een muur waarop je moet komen. Dan maak je een achteruitsprong(backflip)en dan ben je er al!

Persoonlijke tip:
Draaischop
Wim
930
11 jaar
Je kan een draaischop maken als je bukt (z)en dan schudt.Deze truc kan je doen als je een hammerbro wil verslaan. Je gaat dan bukken, loopt naar hem toe en dan BAM! hij ligt op zijn rug.

Geheimen:
Groene sterren in SMG2
Gijs
270
In 8 galaxies zit een groene ster verborgen. In het filmpje hieronder staat de uitleg

 

Geheimen:
Paarse muntjes hulp
Kel96kel
3035
Als je met z´n tweeën bent kan Player 2 allemaal muntjes pakken met de A knop (bij de flip galaxy is dat erg handig).

Easter Eggs en Glitches:
Yoshi flutter glitch!
Tim
Als je in een yoshi level heel hoog wil vliegen
moet je de hele tijd op z en dan op a drukken.
Dus de hele tijd z a z a z a....

Easter Eggs en Glitches:
Achteruit schaats glitch
Wiifreak10
7016
Als je op een ijslandje bezig bent, kun je op z drukken. Dan schaatst Mario achteruit!

Persoonlijke tip:
Luigi en geheime levels!!!
Roy
439
13 jaar
Soms zie je Luigi in een soort geestachtige vorm. Als je dan tegen die Luigi aanloopt dan begint hij te lopen, volg hem want hij brengt je naar geheime levels.
In 1 level moet je ook van een rand afvallen en daaronder is een plateau. daar is een groene pijp, ga erdoor en ondek een nieuw level!!!!

Geheimen:
Door de schoorsteen
Kevin1325
2027
Als je op het ruimteschip van mario bent moet je op de schoorsteen gaan staan. Daarna ben je in de kamer met je verzameling power ups.

Persoonlijke tip:
Oneindige tong
Milan
865
8 jaar
Vlak voordat je naar de Warp Panel gaat die naar de Toad Brigade leidt, moet je met Yoshi aan de gele Toad likken. Snel moet je ondertussen op de Warp Panel gaan staan en Yoshi’s tong zit nog aan de gele Toad vast. Op de Toad Brigade zie je het.

Geheimen:
prankstar comets
Bob Vermeulen
1155
Wanneer verschijnen prankstar comets? (Dan kan je in een galaxy nog een ster verdienen, maar dan heb je bijvoorbeeld maar een leven of gaat het op tijd. Je herkent het aan een vallende ster in het wereldkaartscherm voor het level.)
Eerst moet je de comeet medaille vinden in een galaxy. Pas als je die hebt gehaald kan er een prankstar comet verschijnen. Soms moet je eerst andere prankstar-levels halen, voordat hij in dat level verschijnt.

Geheimen:
Power- ups
Inesbloem
55
Als je veel werelden hebt verovert gaan er power-ups op je schip verschijnen!

Geheimen:
Alle Luigi Ghosts
Wesleye98
15616
Om ze allemaal tegelijkertijd vrij te spelen, moet je 9999 muntjes verzamelen.

Geheimen:
Rosalina’s Icoon
Wesleye98
15616
Speel de game uit met alle 242 sterren en je kunt bij je game file Rosalina’s icoon kiezen. Ook verschijnt Rosalina zelf op het Star Ship.

Geheimen:
Grandmaster Galaxy 2de ster vrijspelen
Lemmyfan39 6
575
De allerlaatste galaxy, Grandmaster Galaxy, zijn 2de ster speel je zo vrij :
- Haal 9999 star bits.
- Haal alle Gouden en Groene sterren.
- Vind alle Comet Medals.

Zo speel je ’The Perfect Run’ uit, het moeilijkste level uit de Galaxy series ,misschien zelfs het allermoeilijkste Mario level...

Easter Eggs en Glitches:
Zwarte spoken
Noah
250
In Shiverburn Galaxy staat een kloof op de achtergrond. Daarop staan drie zwarte spoken. Je kunt ze zelfs bekogelen met star bits!

Easter Eggs en Glitches:
Meer Star Bits
Noah
250
Als je in Bowsers Galaxy Generator bent op de laatste planeet bent (met de bloemen) loop dan naar de onderkant. Daar zijn nog Star Bits!

Easter Eggs en Glitches:
Geheime boodschappen paarse Luma
Bramd de Groot
25454
Als je 777, 7777 of 9999 Star Bits hebt, praat dan eens met de dikke paarse Luma op je faceship. Hij zal je een speciale boodschap vertellen.

Easter Eggs en Glitches:
Super Mario Sunshine-level in Galaxy 2?
Bramd de Groot
25454
Het level "Spinning and spinning and spinning" in de Twisty Trials Galaxy is een directe kopie van het level "The Secret of Ricco Tower" in Ricco Harbor uit Super Mario Sunshine voor de GameCube.

Easter Eggs en Glitches:
Super Mario 64-level in Galaxy 2
Bramd de Groot
25454
De Throwback Galaxy is een vrijwel exacte kopie (met een paar subtiele veranderingen) van het level Whomp's Fortress uit Super Mario 64 voor de Nintendo 64.

Easter Eggs en Glitches:
Super Mario Galaxy More
Bramd de Groot
25454
Als je Super Mario Galaxy 2 hackt, kom je erachter dat de Disc ID niet "Super Mario Galaxy 2" is, maar "Super Mario Galaxy More". Dit zou kunnen betekenen dat Nintendo deze game eerst niet als een echt vervolg, maar als een uitbreiding zag.

Easter Eggs en Glitches:
Yoshi wuift vaarwel
Bramd de Groot
25454
Als je in het laatste level van Super Mario Galaxy 2 Yoshi tot het einde bij je houdt, zal hij je uitzwaaien voordat je je laatste gevecht met Bowser aangaat.

 

Persoonlijke tip:
Vind groene sterren met Luigi
Maxim
11 jaar
Groene sterren zijn(natuurlijk)groen en wie is er ook groen...(Ja, Yoshi natuurlijk ook.( Maar het is... Luigi! Luigi kan hoger en verder springen dan Mario én hij kan ook een beetje sneller lopen dan Mario. Mijn tip is dus: kies Luigi voor de groene sterren-jacht.

Geheimen:
99 Levens + iets extra's!
SaschaR
162
Als je bij de Supermassive Galaxy op de schildpadden springt, krijg je zoveel levens als je wil! Maar er is iets extra's! Als je dan op een ander account (Of account opnieuw opstarten) bij de mail Toad kijkt, komen de levens die je op je andere account hebt gespaard via Rosalina DAAR terug! LEVE ROSALINA! (Als je een levensmushroom krijgt en je slaat hem op, dan zijn de levens helaas weg)

Geheimen:
Geheime gangen!!!!!
King of Mario
80
In dit spel zitten een aantal geheime gangen. Zoek overal achter bomen, struiken en toads. Ga in iedere buis die je ziet, daar heb je meestal munten of sterrenblokjes maar het kan ook zijn dat er daar een aap is. Als je die aap ziet moet je een opdracht doen, bijvoorbeeld in een bepaalde tijd iets doen. Bij hem is dat altijd heel moeilijk.

Easter Eggs en Glitches:
Rightside Down Galaxy is echt een eitje!
Timmerman
560
Na het 2e Checkpoint, kun je het laatste deel van het level overslaan. Op het moment dat de zwaartekracht verandert en je een Thwomp ziet, moet je op de muur zien te komen zodat je naar het einde kunt rennen!

 

Easter Eggs en Glitches:
Gelijk naar de eindbaas in Bowser Jr’s Fiery Flotilla!
Timmerman
560
Als je in Bowser Jr’s Fiery Flotilla op de 1e Thwomp springt met een backflip en een walljump, dan met een backflip tegen de muur van het kasteel aan springt en als laatste een walljump doet met een spin-jump terug de muur op, ben je op het kasteel. Ga naar de toren die rechtsboven is. Spring daar met een longjump recht vooruit en je zult door de zwaartekracht naar de planeet met de Eindbaas gaan!

 

Easter Eggs en Glitches:
Alternatieve route in de Flip-out Galaxy!
Timmerman
560
In de Flip-out Galaxy kun je een alternatieve route nemen na het 2e checkpoint. Ga naar het eerste blauwe blok en walljump het stuk omhoog tot je links op het platform staat. Backflip en walljump jezelf omhoog en beweeg naar rechts. Uiteindelijk kun je dus zonder het moeilijke einde dit level halen!

 

Persoonlijke tip:
Verborgen ster in Boo Moon Galaxy
Piet4u
112
14 jaar
De verborgen ster bij Boo Moon Galaxy is in dit filmpje te zien

 

Easter Eggs en Glitches:
Geheim van de Whomp king
Tornado
128
In de Throwback Galaxy als je dood gaat tijdens het gevecht met de Whomp king en dan teruggaat om hem opnieuw te bevechten ,zal hij beginnen met dezelfde speech, maar stoppen met deze speech, omdat hij het zat is hem steeds te herhalen.

 

Easter Eggs en Glitches:
Geesten in Super Mario Galaxy 2!
Timmerman
560
Als je een level met Luigi haalt, komt er een geest in dat level. Dit is gewoon een geest-Luigi die je kunt activeren door tegen hem aan te lopen. Dan kun je bijvoorbeeld zien hoe jij het level net hebt gespeeld, door naar Luigi te kijken.

Maar het leukste is: als je hem activeert, loopt hij jouw route, dus je kunt tegen hem racen! Ontdek nieuwe speedrun-technieken voor de snelste tijd!

 

Easter Eggs en Glitches:
broem, broem, daar komt koopa aan!?
Bob Vermeulen
1155
Koopa lijkt in dit spel erg veel op een auto! Als je met zijn schild in je handen zwemt komt er een wit lampje uit Koopa’s schild. Als je afremt komt er een rood remlicht uit zijn schild.Dus zwemmen met Koopa is snel en veilig!

Easter Eggs en Glitches:
Geheime 1-UP in de Grandmaster Galaxy
Timmerman
560
Als je in de Grandmaster Galaxy bij het elektrische Cloud Mario-gedeelte bent, dan kun je een geheime 1-UP vinden. Loop een stukje naar rechts en pak de Cloud Flower. Ga omhoog met een wolk en je komt terecht op 3 wolken naast elkaar. Als je met een paar wolken naar linksboven springt, zal je een geheime 1-UP vinden!

Geheimen:
2de Eindfilmpje in Super Mario Galaxy 2
Jorizzz
40
Kijk dit filmpje om te zien wat er gebeurt als je alle gouden sterren en Prankster Comets hebt verzameld.

 

Persoonlijke tip:
Snel door de teksten heen
Game dreamer
404
31 jaar
Sommige spel karakters zeggen soms best veel en dat zie je dan in van die tekstballonnen, en soms als je de tekst al kent omdat je weer opnieuw moet beginnen gaat dat misschien een beetje vervelen.
Hier de tip: druk op A als iemand wat zegt en de tekst gaat veel sneller zodat je niet zo lang hoeft te wachten.

Geheimen:
Luigi op het titelscherm
Wesleye98
15616
Als je het spel eindigt met Mario, dan zal Mario op het titelscherm te zien zijn. Maar als je het spel eindigt met Luigi, dan vliegt Luigi op het titelscherm voorbij!

Easter Eggs en Glitches:
Pet kwijt?
Bob Vermeulen
1155
Als je het spel uitspeelt (de laatste eindbaas verslaat) komt Rosalina de baby Luma ophalen. Dan neemt de baby Luma Mario’s (of Luigi’s) pet mee. Als je het spel dan weer gaat spelen heeft Mario zijn pet weer! Raar...

Easter Eggs en Glitches:
Mega Thwomp sprong!
Timmerman
560
Probeer eerst via een achteruitsalto (Z + A) en een waljump de Thwomp op te komen. De Thwomp gaat naar boven en naar beneden. Als je op het goede moment dat hij naar boven beweegt een longjump van hem af doet, dan krijg je een langere en hogere longjump! Dit is erg handig om delen van het level over te springen.
Minder tips en geheimen.
Voeg jouw tips en trucs toe en verdien 30 tot 75 muntjes.
Thuiswinkel Waarborg