x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel vanavond, maandag in huis.

The Legend of Zelda: Skyward Sword - Wii All in 1!

Skyward Sword is een fantastisch spel en bewijst dat motion controls wel degelijk de spelervaring kunnen verrijken.
Professionele beoordeling: 9,5 - Lees de review!

Kopen:

The Legend of Zelda: Skyward Sword & Muziek CD & Wii-afstandsbediening Plus Goud in Doos
Bestel vanavond, maandag in huis.
106.49
€ 95.49aanbieding
6 Maanden garantie
In originele verpakking
25th Anniversary Special Orchestra CD
The Legend of Zelda: Skyward Sword & Muziek CD & Wii-afstandsbediening Plus Goud in Doos
Bestel vanavond, maandag in huis.
106.49
€ 84.49korting
6 Maanden garantie
In originele verpakking
25th Anniversary Special Orchestra CD
The Legend of Zelda: Skyward Sword & Muziek CD
Bestel vanavond, maandag in huis.
29.99
€ 23.99aanbieding
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
25th Anniversary Special Orchestra CD
Motion Plus vereist
Bestel vanavond, maandag in huis.
€ 52.49
6 Maanden garantie
In originele verpakking
Origineel Nintendo product
Wii-afstandsbedieningshoes
Wii-polsbandje
Voor Wii en Wii U.
Wanneer andere versie op voorraad?
Boxshot The Legend of Zelda: Skyward Sword

Afbeelding voor  The Legend of Zelda Skyward Sword

Game trailer

Kop

Specificaties

Platform:Nintendo Wii
Voor:Wii (mini) & Wii U
Regio:Europees (PAL)
Genre:Actie, Avontuur
Uitgebracht:2011
Spelers:1
Leeftijd:12+ jaar
Wii MotionPlus:Yeah!
EAN:0045496401061
Goede Badges:

Vaak samen gekocht:

Afbeeldingen voor  The Legend of Zelda Skyward Sword

Afbeeldingen

Net als in de vorige delen, speel je als Link.
Net als in de vorige delen, speel je als Link.
Er zijn veel manieren om je vijand te verslaan met behulp van vele items.
Er zijn veel manieren om je vijand te verslaan met behulp van vele items.
Elke vijand is al een puzzel op zich om hem te verslaan.
Elke vijand is al een puzzel op zich om hem te verslaan.
En natuurlijk kunnen de lastige bazen niet ontbreken aan het einde van elke tempel.
En natuurlijk kunnen de lastige bazen niet ontbreken aan het einde van elke tempel.
Beoordelingen voor   The Legend of Zelda Skyward Sword

Beoordelingen The Legend of Zelda: Skyward Sword

13 beoordelingen - gemiddeld cijfer 8,6


8027
23 jaar
Beste 3D Zelda sinds Ocarina of Time!
Na vele jaren wachten krijgen we dan eindelijk de volgende Zelda game en hij is het wachten waard!

De graphics behoren tot de beste van de Wii, met indrukwekkende laadtijden en de art stijl is een geslaagde combinatie van Twilight’s coole design en Wind Waker’s cartoony charme.
Lees meer...

Alle items worden steeds opnieuw gebruikt en in combinatie met elkaar voor de puzzels en door het toevoegen van nieuwe vermogens blijven de items interessant.
Maar...De combat en motion controls zijn de ware ster van deze game! De motion controls werken verrassend goed (hoewel de steekaanval niet altijd goed reageert), terwijl het nieuwe vechtsysteem ervoor zorgt dat je tactisch te werk moet gaan om de zwakke plekken in de vijand zijn verdediging te vinden.

Zijn er dan geen minpunten? Helaas wel...Fi is een van de zwakke punten. Hoewel ze de meest handige sidekick tot dusver is, geeft ze je ook vaak hints waar je niet op zit te wachten en valt ze in herhaling.

Het verhaal is goed, maar zakt qua tempo wat in tijdens het Sacred Flames gedeelte van het spel en komt daarna gelukkig weer goed op gang.
Ondanks deze minpunten is The Legend of Zelda: Skyward Sword zeker de beste 3D Zelda game sinds Ocarina of Time.
Met geweldige gameplay, graphics, motion controls die echt werken en de ervaring verrijken en de Zelda magie is dit een game die je niet moet missen!
Verberg.
Cijfer:
9,6

15616
26 jaar
Een boeiend avontuur met tof verhaal, maar de motion controls staan een beetje in de weg
The Legend of Zelda: Skyward Sword is een boeiend en ambitieus avontuur dat de traditionele Zelda-formule opnieuw definieert door gebruik te maken van de Wii Motion Plus. De game opent met een intrigerend verhaal dat de oorsprong van de Master Sword en de eeuwige strijd tussen het kwaad en het goede verkent. De wereld zweeft boven de wolken en biedt een unieke setting, die wordt versterkt door de karakteristieke cell-shaded graphics.

De dungeons en kerkers in Skyward Sword zijn briljant ontworpen en bieden een uitdagende mix van puzzels, gevechten en verkenning. De thematische variatie van de dungeons houdt het fris en boeiend. Elk gebied barst van de mythologie en geschiedenis, waardoor de spelwereld levendig aanvoelt. De Loftwing, een gigantische vogel waarmee je door de lucht reist, voegt een extra dimensie toe aan de gameplay en biedt een gevoel van vrijheid.
Lees meer...

Grafisch gezien is Skyward Sword visueel aantrekkelijk, maar soms komen lichte haperingen en minder gedetailleerde textures voor. Desondanks draagt de artistieke stijl bij aan de charme van de spelwereld.

Een opvallend aspect van Skyward Sword zijn de motion controls. De Wii Motion Plus-technologie wordt ingezet om realistische zwaardgevechten te simuleren, waarbij je verschillende bewegingen moet maken om aanvallen uit te voeren. Hoewel het innovatief was destijds, was het ook vooral frustrerend, omdat de gevoeligheid niet altijd nauwkeurig is, wat leidt tot onbedoelde bewegingen. Dit stoorde me enorm. Jammer, want de rest van de game is zo goed!

Ondanks de controls biedt The Legend of Zelda: Skyward Sword een diepgaande en meeslepende ervaring. De combinatie van een boeiend verhaal, prachtig ontworpen dungeons en de unieke toevoeging van motion controls maken het een gedenkwaardige toevoeging aan de Zelda-serie.
Verberg.
Cijfer:
8,5

3349
13 jaar
MEESTERLIJK gewoonweg GENIAAL!
Wow! Dit spel is echt geweldig! De graphics zien er erg goed uit voor de wii, de muziek is prachtig en het verhaal is ook erg ingrijpend. Ik heb dit spel nog niet erg lang, maar ik kan wel zeggen dat het zeker net zo goed is als ocarina of time of twilight princess. Misschien is ie zelfs wel wat beter! Ook de dungeons zijn erg mooi gemaakt en zoals altijd niet al te makkelijk. Van mij krijgt dit spel een dikke 10! Het is echt een aanrader voor iedereen.
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Cijfer:
10
Lees meer beoordelingen.


7016
17 jaar
Het beste spel uit de serie van The legend of Zelda.
Echte Zelda fans zoals ik hoeven niet lang te twijfelen om The Legend of Zelda: Skyward Sword te kopen. Voor de twijfelaars leg ik nog even uit hoe dit spel in elkaar zit.
Zoals je misschien al weet draait het bij The Legend of Zelda om actie, avontuur en puzzelen. Je speelt bij dit spel als een jongen, welke je een eigen naam mag geven. In het begin leefden de mensen op de aarde. Toen kwam het kwaad naar boven en besloot alles te vernietigen. Een godin voorkwam dit door de laatste mensen op een klein stukje aarde naar de lucht te sturen. Daar konden ze zonder zich van kwaad bewust te zijn vredig leven. De godin versloeg de vijanden en hield ze opgesloten. Nu begint het verhaal pas, wanneer de vijanden weer opduiken. Jij moet als de uitverkorene de vijanden weer verslaan. Dit kun je doen met de hulp van Fi, de geest die je via je zwaard je rondleidt. Je moet talloze werelden rondreizen, om zo verder in het spel te komen.
Een grote vernieuwing is de Motion Plus, waarmee je elke vijand op een bepaalde manier met je zwaard moet verslaan. Eigenlijk is alles gewoon geweldig, ik heb geen nadelen aan dit spel kunnen vinden! Je bent zeker wel even zoet met dit spel, zelfs als je het spel al hebt uitgespeeld. Dit komt door alle verborgen geheimen dat dit spel heeft.
Cijfer:
10


47061
20 jaar
De makkelijkste Zelda-game ooit
Na een lange periode van wachten wordt de Zelda-fan eindelijk beloond: opnieuw worden we getrakteerd op een avontuur dat zowel grafisch als muzikaal perfect in elkaar steekt. Betekent dit dan ook dat we te maken hebben met een perfect spel?

Helaas niet. Allereerst wordt je op dezelfde manier als in Super Mario Galaxy 2 en Donkey Kong Country Returns gedwongen om op talloze momenten allerlei tips, hints en andere onzin aan te horen, zoals "Meester, er is 95% kans dat in deze schatkist iets van waarde zit". Of nog erger: "Meester, mijn berekeningen tonen aan dat deze sleutel kan worden gebruikt om een deur te openen"...
Lees meer...

De moeilijkheidsgraad van het spel is dan ook zeer laag gehouden. Extra frustrerend wordt het dus wanneer je merkt dat sommige delen van het spel juist wel voor de diehard-fan zijn gemaakt, en het niveau van het spel dus totaal ongebalanceerd is.

Ook de motion-controls worden op de vreemdste momenten wel of niet toegepast: bijvoorbeeld WEL wanneer je gewoon rechtdoor wilt zwemmen, maar NIET wanneer je vijf pompoenen moet balanceren.

En dat geeft precies aan waar de makers zijn blijven steken: ze wilden een game maken voor zowel de fan als het nieuwe, brede publiek. Als ze gewoon een keuze hadden gemaakt, had er misschien WEL een perfecte game in de winkels gelegen...
Verberg.
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Cijfer:
7,8

135
12 jaar
Beste Zelda ooit.
Dit is de allerbeste Zelda die ooit gemaakt is. Dit is niet snel uitgespeeld dus heb je er heel erg veel plezier aan. Zeker een aanrader.

Als je het uitgespeeld hebt, kan je het nog in een hoger niveau spelen. Dat is de Hero mode. Dit is wel veel moeilijker omdat je geen extra levens krijgt en het doet twee keer zoveel pijn.
Was handig geweest als de teksten ook in het Nederlands zouden zijn.
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Cijfer:
10

1535
16 jaar
Weer een goeie Zelda!
Ik weet niet waar andere mensjes het hier precies over hebben. Welke lelijke monsters? Welke slechte besturing? Welke lelijke wereld? Alles wat ik zie is een leuke, kleurrijke sprookjesachtige graphicswereld met veel verschillende monsters die je verslaat met op welke manier JIJ je zwaart slaat. En als je vindt dat de controls niet helemaal goed zijn biedt het spel allerlei manieren om die gewoon weer te herstellen (het plat neerleggen van je afstandsbediening etc.). Ikzelf heb de bundel met Skyward Sword en de gouden wii remote en hij werkt meer dan prima! Een spel dat bewijst dat motion control wel degelijk goed kunnen zijn voor een spel! Zeker een aanrader!
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Cijfer:
10

200
18 jaar
Uren speelplezier!
Dit is gewoon het beste Zelda spel ooit, met een gloednieuwe functie, in Zelda: Twilight Princess(remake voor de wii), was het al erg leuk dat je met je zwaard kon slaan door met je wii remote te bewegen, maar hier doet Link echt precies dezelfde beweging als je doet met je wii remote, dankzij de wii motion plus(of wii remote plus) echt fantastisch.
Ik ben nog maar bij de 3e wereld en dus staat er nog heel veel te doen voor me, in de shops kan je heel veel soorten items kopen, en bepaalde items kan je ook nog upgraden, door dingen te verzamelen in verschillende werelden, dus je heb echt uren speel plezier ;D.
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Cijfer:
10

195
11 jaar
Niet leuk
Het spel zelf is niet zo leuk. Alles is heel verwarrend en anders dan de andere spellen. Toen ik hem speelde viel hij wat tegen, de game voor de 3ds is veel beter.
The Legend of Zelda: Skyward Sword kon veel mooier en leuker.
Cijfer:
5,5

630
11 jaar
Slecht of goed?
The Legend of Zelda: Skyward Sword voelt gewoon niet meer als Zelda. De zelda in het spel is ook slecht en er is een hele rare story. Niks is meer het zelfde maar het spel is wel leuk en de items en vijanden zijn wel goed doordacht.
Cijfer:
8,0

3035
15 jaar
Stom
Toen ik dit spel had, voor ik het zag, dacht ik: yess een nieuwe Zelda!
Maar dat viel me zwaar tegen, de gameplay is heel erg irritant en de kwaliteit is echt minimaal want de vijanden zien er niet uit! Link is ook niet echt mooi... De wereld waarin je leeft kan beter. Als je terug kijkt naar twilight princess is dit de slechste en lelijkste Zelda game.
Ik vind The Legend of Zelda: Skyward Sword een behoorlijke miskoop!
Cijfer:
5,5

735
16 jaar
Fantastische ervaring!
The Legend of Zelda: Skyward Sword is een uitstekend spel dat de traditie van de Zelda-serie voortzet. De game biedt een meeslepend verhaal en uitdagende puzzels die het verkennen van de prachtige omgevingen nog interessanter maakt. De game maakt slim gebruik van de Wii-afstandsbediening en -nunchuck, waardoor de besturing intuïtief aanvoelt en de gevechten uitdagend zijn. De graphics zijn helder en kleurrijk, met levendige personages en omgevingen die het spel tot leven brengen. Het enige nadeel van de game is dat sommige van de terugkerende taken een beetje repetitief kunnen aanvoelen, maar over het algemeen is The Legend of Zelda: Skyward Sword een fantastische ervaring die de moeite waard is om te spelen voor alle fans van de Zelda-serie en actie-avonturenspellen.
Cijfer:
8,5

7516
24 jaar
Een van de beste Wii-games!
The Legend of Zelda: Skyward Sword is een van de beste Wii-games ooit gemaakt. Het spel zit vol met puzzels, vijanden en geweldige muziek en nog veel meer. Je komt snel in het goed in elkaar zittende verhaal. Deze Zelda is aanzienlijk beter dan de andere Zelda-games voor de Wii. Als je een Wii hebt, dan moet je deze 100% zeker gespeeld hebben. Hij behoort echt aan de top van de Wii-games!
Cijfer:
9,0
Minder beoordelingen.

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor The Legend of Zelda: Skyward Sword

Tips en geheimen, cheats en codes

44 tips: 18 Geheimen - 13 Easter Eggs en Glitches - 13 Persoonlijke tips

Easter Eggs en Glitches:
Ocarina Easter Egg
Wiifreak10
7016
Als je het thema van Skyward Sword achterstevoren afspeelt, hoor je het thema van Ocarina of Time! In het filmpje wordt dit laten zien.

 

Easter Eggs en Glitches:
Gossip Stones
Linkplayer
8027
Op meerdere plaatsen in het spel zul je groepen vlinders zien. Speel de harp op zo’n plek en meestal komt een Gossip Stone tevoorschijn.

Net zoals in Ocarina of Time vertellen ze geruchten en vliegen ze als raketten de lucht in na een explosie van je bommen.
Ze geven ook 1 Rupee als je ze met een pijl raakt, wat waarschijnlijk een referentie naar de allereerste Zelda is waar de Rupees dienst deden als munitie.

Geheimen:
Even rusten onderweg
Linkplayer
8027
Op veel plekken in het spel vind je stoelen of banken. Als Link op eentje gaat zitten zullen zijn harten langzaam bijvullen.
Lees meer tips en geheimen.

Geheimen:
Gratitude Crystal beloningen
Linkplayer
8027
Vroeg in het spel zal Batreaux je om Gratitude Crystals vragen. Deze liggen in Skyloft en bepaalde andere gebieden, maar krijg je ook via sidequests.

Voor elke bepaalde hoeveelheid kristallen krijg je een beloning:

5 Gratitude CrystalsMedium Wallet (500 Rupees)
10 Gratitude CrystalsPiece of Heart
30 Gratitude CrystalsBig Wallet (1000 Rupees)Cursed Medal
40 Gratitude CrystalsGold Rupee
50 Gratitude CrystalsGiant Wallet (5000 Rupees)
70 Gratitude Crystals2 Gold Rupees
80 Gratitude CrystalsTycoon Wallet (9000 Rupees)

Geheimen:
Goddess Wall
Nim
160
Speel je harp in de buurt van een groep vlinders in bepaalde gebieden, een Goddess Wall zal verschijnen in de buurt. Houd je zwaard tegen het licht, en teken het aangegeven symbool op de muur om het volgende item te krijgen:

Pijlen: teken een boog
Bommen:teken een cirkel
Hearts: teken een hartje
Rupeesteken een ruit
Fairies:teken een triforce

Persoonlijke tip:
Laatste boss onverslaanbaar?
Lennahawk
275
13 jaar
Als je tegen de laatste boss Demise gaat vechten, is hij heel moeilijk te raken zijn en uiteindelijk kun je hem niet eens raken meer als de bliksem komt... Als je je zwaard net zoals bij een skywardstrike omhoog houd zal je de bliksem opvangen als je dat naar Demise schiet zal hij onder stroom staan. Raak hem dan zo veel mogelijk keer!!!

Easter Eggs en Glitches:
Lol met Gossip Stones
Bramd de Groot
25454
Als Link op zijn harp speelt in de buurt van een zwerm vlinders, komt er een Gossip Stone tevoorschijn. Naast het handige advies dat ze geven, valt er nog meer lol met ze te beleven. Hier een lijst van wat ze allemaal doen:
- Als ze verschijnen, produceren ze meteen een willekeurige Treasure (schat).
- Als je een bom naast de Gossip Stone laat ontploffen, vliegt hij de lucht in als een raket, ontploft hij zodra hij iets raakt, en komt hij vervolgens weer uit de grond.
- Als je op de harp speelt naast een Gossip Stone, begint hij te dansen.
- Als je met een pijl op hem schiet, produceert hij één groene Rupee.

Persoonlijke tip:
Alle eindbazen
Bramd de Groot
25454
16 jaar
Hier zie je hoe je al die pittige eindbazen in Skyward Sword verslaat.

 

Persoonlijke tip:
De baas Ghirahim
Wiifreak10
7016
17 jaar
Aan het einde van de eerste tempel zul je tegen Ghirahim vechten. Hij heeft een vervelende verdediging. Hij blokt namelijk alles met zijn hand. De truc is om hem vanaf de andere kant aan te vallen. Hij blokt met rechts, dus je valt hem van links aan. Dit is in het begin een beetje lastig, maar het valt wel mee. Daarna moet je hem aanvallen wanneer hij zijn krachtige aanvallen voorbereidt. Dan zal hij het uiteindelijk opgeven.

 

Geheimen:
Hylian Shield
Linkplayer
8027
Ga naar Lanayru the Thunder Dragon in Lanayru Gorge en begin de Boss Rush uitdaging.

Versla 8 bazen achter elkaar en stop dan. Lanayru geeft je vervolgens de onbreekbare Hylian Shield!

Persoonlijke tip:
Ghirahim truc
Jorden1506
260
16 jaar
Om de hand van ghirahim te ontwijken moet je je zwaard zo ver mogelijk naar achteren houden en daarna opeens doorslaan. Hierdoor kan Ghirahim jouw zwaard niet blokkeren.

Easter Eggs en Glitches:
LET OP: Game-breaking glitch!
Bramd de Groot
25454
In Skyward Sword zit een glitch die verdere voortgang in het spel verhindert. Deze wordt veroorzaakt als je, wanneer je de drie dragon songs moet verzamelen, éérst naar Lanayru Desert gaat. Je moet eerst de quests in Faron Woods en Eldin Volcano voltooien, voordat je naar Lanayru Desert gaat.

Mocht deze glitch toch bij jou gebeuren, dan is er een wii-kanaal dat je kan downloaden van het wii-winkelkanaal om het spel weer te fixen.

Easter Eggs en Glitches:
Zelda's Lullaby verstopt in Ballad of the Goddess
Bramd de Groot
25454
Als je het lied "Ballad of the Goddess", de main theme van Skyward Sword, achterstevoren afspeelt, is het lied "Zelda's Lullaby" uit de N64-klassieker Ocarina of Time te horen.

 

Persoonlijke tip:
shield bash
Retrogast
6421
18 jaar
Gebruik je schild eens tegen de vijand. Probeer je schild tevoorschijn te halen net als de vijand aanvalt. Als je dit op de juiste manier doet zal de vijand terug deinsen door de stoot en staat hij open voor een aanval. Doe dit wel als je schild niet bijna stuk is. Nog een waarschuwing: als je het te vroeg doet zal juist jij terug deinsen en kan hij jou juist aanvallen.

Eerste midboss is mooi voorbeeld om deze techniek te oefenen: de eindbaas is erg voorspelbaar (kijk in het filmpje na de eerste minuut).

 

Easter Eggs en Glitches:
Link op de wc
Wiifreak10
7016
Op de begane grond van de slaapzaal waarin je in het begin terechtkomt, staat er naast de keuken een deur. Als je die deur binnengaat, kom je bij de wc terecht. Als Link daar opstaat, hoor je dat de wc doorspoelt.

 

Persoonlijke tip:
Bommen verzamelen
Wiifreak10
7016
17 jaar
Wanneer je je bommenzak bij de tweede tempel hebt gekregen, kun je je bommenzak bij elke bommenbloem vol krijgen. Je pakt de bom op met A, en daarna druk je op B. Zo zul je gratis bommen krijgen!

Geheimen:
In Zelda’s kamer komen
Wiifreak10
7016
Wanneer je de clawshots hebt gekregen, ga je naar het dak van de slaapzaal. Daar staat een schoorsteen. Op de binnenkant van het afdakje van die schoorsteen zit een plek waar je op kunt richten met je clawshots. Doe dit en laat je dan vallen. Kruip dan door een kleine ruimte onderaan. Je komt nu in Zelda’s kamer terecht. Als je dan haar kast opent, krijg je een stukje hart.

Easter Eggs en Glitches:
De Tingle pop
Wiifreak10
7016
Als je via Karane’s kamer in de slaapzaal door een scheur in de muur naar Zelda’s kamer kijkt, kun je de Tingle pop zien. Tingle is zoals de meesten wel weten een elfje dat al in meerdere Zelda avonturen een rol heeft.

Geheimen:
De gesloten badkamer
Linkplayer
8027
Vraag je je ook af wie toch die persoon is die de hele nacht de badkamer bezet houdt?

Ga dan het dak van de slaapzaal op en richt de Clawshots op de binnenkant van de schoorsteen en laat je vallen. Eenmaal binnen kun je door het rooster kijken en zie je de schuldige.

Geheimen:
Boss Rush en Silent Realms
Linkplayer
8027
Als je Lanayru the Thunder Dragon hebt genezen zal hij zeggen dat hij een verrassing voor je gaat voorbereiden.

Verlaat het gebied en kom terug en hij geeft je toegang tot de Boss Rush mode waar je alle baasgevechten (behalve de laatste) zo vaak kunt doen als je wilt.
Ook kun je de Silent Realms nu zo vaak doen als je wilt.

Geheimen:
Hero Mode
Linkplayer
8027
Speel het spel uit en je kunt de savefile omzetten in Hero Mode. Je loopt 2 keer zoveel schade op, hearts en heart plants verschijnen alleen als je een Heart Medal draagt en de laatste baas wordt beschikbaar in de Boss Rush.

Geheimen:
Skyward Strike technieken
Linkplayer
8027
Als je een Skyward Strike hebt opgeladen kun je de energie ook vrijlaten met een horizontale aanval (zeer handig voor grote groepen vijanden) of een steekaanval.

Ook kun je de energie gebruiken om de Spin Attack sterker en groter te maken.

Geheimen:
Final Skyward Strike
Linkplayer
8027
Als je Hero Mode speelt zul je de Skyward Strike upgrade behouden.

Wanneer je de Master Sword opnieuw krijgt, zul je een allerlaatste upgrade krijgen die de oplaadtijd terugbrengt naar 0 seconden.

Persoonlijke tip:
Rupeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees
Gycio
630
11 jaar
Rupees zijn niet alleen betaalmiddel maar hier ook munitie dus je moet er slim mee omgaan en niet alles is 1 keer uitgeven. Hou de rupeeuitgeefbalans in het midden en blijf rupees verzamelen. Je kan ze het simpelst krijgen met minigames en vijanden verslaan.

Persoonlijke tip:
De 3e keer Girahim, de Dark Lord en simpel als een baby
Daniel482
7865
13 jaar
Helemaal aan het eind van het spel, voor de allerlaatste baas, Demise, moet je nog een keer tegen Girahim. Hij lijkt wel van ijzer te zijn, en neemt je mee naar vervelende plateau’s in de lucht! Je zal nu denken van "O, nu ga ik dood", maar met deze tip niet meer. Loop namelijk op hem af, en ga als een gek zwiepen met je afstandsbediening. Link zal nu heel vaak slaan, en Girahim heel vaak raken, waardoor hij, meestal zonder een tegenaanval te doen, alweer van de rand af vliegt en je hem echt kunt raken met je zwaard. Zo kom je makkelijk bij je savepoint! Eitje toch?

Easter Eggs en Glitches:
Katten
Lennahawk
275
Als je in skyloft bent, en je hebt de clawshots, dan zie je bij het grote standbeeld een grijpding[zo een die je kunt vastpakken met de clawshots] dan zijn er daar heel veel van die vage katten met de grote oren.

Easter Eggs en Glitches:
Vliegende katten?
Lennahawk
275
Als je een kat (remlit) vindt en die gooi je naar beneden zal hij terug vliegen!

Persoonlijke tip:
Simpel hoorns van vijanden krijgen
Lennahawk
275
13 jaar
Als je de whip hebt dan kun je die gebruiken tegen van die rode vijanden met van die hoorns als je dat doet, zal dat geen pijn doen maar je krijgt wel zijn hoorn!

Easter Eggs en Glitches:
Leid Demise af met een netje
Bramd de Groot
25454
Tijdens de tweede fase van het eindbaasgevecht met Demise kun je je Bug Net tevoorschijn halen, en Demise zal dit netje dan met zijn ogen blijven volgen en niet aanvallen. Ook kun je zijn Sword Beams ermee terugkaatsen. Dit is een soort van running gag in Zeldaspellen; in A Link to the Past kon je Agahnims aanvallen terugkaatsen met een Bug Net, in Ocarina of Time kon je hetzelfde doen bij Ganon met een leeg potje, en in Twilight Princess kun je Ganondorf afleiden met een hengel.

 

Geheimen:
Koop zeldzame schatten van de Moonlight Merchant
Bramd de Groot
25454
n de grot naast de waterval op Skyloft, waar je in heb begin van het spel ook doorheen moet om je Loftwing te redden, kun je 's nachts een speciaal soort Gossip Stone vinden, genaamd de Moonlight Merchant, die zeer zeldzame schatten verkoopt. Je vindt hem door ongeveer halverwege de grot, waar een zwerm vlinders vliegt, op je harp te spelen.

 

Easter Eggs en Glitches:
Maak Beedle boos
Bramd de Groot
25454
Als je het luchtwinkeltje van Beedle op Skyloft probeert te verlaten zonder iets gekocht te hebben, wordt hij boos en gooit je door een luik naar beneden.

Easter Eggs en Glitches:
"It's a secret to everybody"
Bramd de Groot
25454
Op een bepaalde plek in Lake Hylia, zal één van de Parella's de zin "It's a secret to everybody" zeggen. Deze zin wordt ook gezegd door de Kikwi genaamd Yerbal in de Faron Woods (wanneer het bos overstroomd is). Dit is een zin die in bijna ieder Zeldaspel sinds het allereerste spel voorkomt.

 

Easter Eggs en Glitches:
Mmm, Gratitude Crystals
Bramd de Groot
25454
Wist je dat de Gratitude Crystals in Skyward Sword gebaseerd zijn op Japans snoep genaamd kompeitō? Ditzelfde geldt voor de Star Bits in de Super Mario Galaxy-games.

Persoonlijke tip:
Ontwijkacties tijdens gevechten
Retrogast
6421
18 jaar
Houd de Z knop ingedrukt en druk dan op de A knop met de richting waar je heen wilt gaan. Naar links en rechts is een zijsprong. Naar achteren is een achteruitkoprol en naar voren is niet aan te raden, dat is een sprongetje naar de vijand toe. De rest is zeer handig tijdens gevechten.
In het filmpje zie je hoe de ontwijkacties eruit zien en hoe ze werken.


 

Geheimen:
Bezoek de Rupin de verkoper van de plaza in de nacht
Retrogast
6421
Bezoek mensen van de plaza in de nacht in hun eigen huis. Bij de verkoper Rupin kun je hier 's nachts iets anders doen dan overdag. Overdag verkoopt hij pijlen en bommen maar 's nachts heb je de zogenaamde Rupin Secret Night Market. Elke keer als het nacht is koopt hij 4 verschillende schatten (items waar je normaal gesproken dingen voor upgrade, monster claw etc.). Hij koopt deze schatten tegen veel rupees in en elke dag 4 andere. Dit is een leuke manier om rupee's te verdienen!
P.S.: In plaats van dat hij irritant en vrolijk is is hij 's avonds chagrijnig en ongeinteresseerd.

kan je het niet vinden? Bekijk dan het filmpje. In de eerste minuut kun je zien wat de Secret Night Market is.

 

Geheimen:
Dag en nacht bepalen
Retrogast
6421
Weet je niet hoe je nacht kan krijgen in de Skyloft? Je hoeft alleen maar in iemands huis te gaan slapen (bijna elk huis heeft een bed). Je kunt dan kiezen voor het slapen of je wilt slapen tot het 's avonds is of 's ochtends. Als een bonus worden je levens ook nog eens gehealed. Je kan dit proces terug draaien door weer te gaan slapen.

 

Geheimen:
De vrouw van Rupin en haar dure antiek verzameling!
Retrogast
6421
Ooit al eens bij de verkoper thuis geweest? Zijn vrouw heeft daar een aardige antiekverzameling staan met ''breekbare dingen''. Van die potten op dunne planken, erg verleidelijk om te breken. Rol er een keer tegen aan en ze vallen allemaal tegelijk. Probleem is echter dat ze een beetje boos wordt en je zult voor de hele antiek verzameling moeten dokken (20 rupee's per keer). Maar dat is het waard :p.

Persoonlijke tip:
Drops van monsters
Retrogast
6421
18 jaar
Pp het eerste gezicht lijk je er niet veel aan te hebben (monster claws, jelly enzovoorts), maar je hebt hier dus super veel aan. Met deze items kan je namelijk je spulletjes upgraden. Dit kan je doen bij Gondo overdag. Het kost je wat rupee's en wat drops van monsters. Hij repareert ook je schild voor een kleine 10 rupees.

Geheimen:
Onopenbare schatkisten en goddes cubes?
Retrogast
6421
Heb jij van die zwarte kistjes in skyloft en kan je deze niet openen? Erg irritant! In de levels onder Skyloft kom je van die grijze kubussen tegen (goddess cubes). Sla hier met een Skyward slag tegen aan om deze te breken. Als je dat doet zal een van de vele donker paarse kistjes in skyloft roze worden en kan je deze dus openen. Je zult deze uiteraard wel moeten vinden wat ook wel een karwei is.

 

Geheimen:
Bamboo island
Retrogast
6421
Ergens in Skyloft als je rond vliegt zul je op een van de eilandjes een bamboo huis vinden. Als je hierin gaat zul je een zwaardmeester tegenkomen. Hij heeft een minigame voor je klaar staan. Probeer een super lange bamboo stick zovaak mogelijk te raken met je zwaard voordat deze omvalt. Dit kost je 10 rupees maar als je bepaalde scores haalt zul je in de prijzen vallen.

Zie filmpje na 2 en een halve minuut

 

Geheimen:
Je beetle, best handig
Retrogast
6421
Kom je ergens niet uit of heb je een tekort aan hartjes en ben je bijna dood? Gebruik dan de beetle. Je kan met dit object namelijk de boel verkennen. Verder pakt hij ook rupee's en hartjes voor je (jammer genoeg geen heart containers).
Fun fact: Vlieg met je beestje eens naar wat monsters. Deze zullen gillend wegrennen voor dit beestje wat grappig is maar vooral ook handig want dan kun jij erlangs zonder geraakt te worden. Later in de game kan je je beetle nog meer upgraden zodat hij nog meer kan.

Persoonlijke tip:
Algemene tip voortgang game
Retrogast
6421
18 jaar
Kom je ergens niet uit in de game en hebben de hints van Fi geen nut? Geen probleem!

Wat moet je niet doen?
Als je bij een stukje bent en je komt er niet uit ga dan niet terug van de plek waar je heen moet. Als je dit doet zul je nooit verder komen en je verspilt je tijd.

Wat moet je wel doen?
Blijf altijd bij de plek waar je moet zijn. De oplossing ligt altijd in de buurt is van waar je heen moet. Gewoon even wat rond kijken en of de eventuele tips lezen in het level, dit zal je veel tijd en frustatie besparen.

Mocht je er echt niet uitkomen?
Type dan in Youtube Zelda skyward sword walkthrough of kijk bij de walkthrough op deze pagina.

Persoonlijke tip:
Oneindige feeën
Tornado
128
14 jaar
In de sealed temple staat een pot met een fee erin. Als je deze fee pakt en door de gate of time gaat en weer terug komt, dan staat de pot met de fee er weer. Op die manier krijg je dus oneindige feeën.

Geheimen:
Girahim
Riccardo 13 jaar
Je moet een halve skywardstrike en dan een uppercut doen tegen Girahim.
Minder tips en geheimen.
Voeg jouw tips en trucs toe en verdien 30 tot 75 muntjes.
Thuiswinkel Waarborg