x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.

Sonic Colours - Wii All in 1!

Onze Sonic is terug: fris en kleurrijk en toch voelt ’t zoals vroeger!
Professionele beoordeling: 8,5 - Lees de review!

Kopen:

Sonic Colours
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
14.49
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Sonic Colours Losse Disc
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.
15.99
€ 12.49korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Wanneer andere versie op voorraad?
Boxshot Sonic Colours

Afbeelding voor  Sonic Colours

Game trailer

Kop

Specificaties

Platform:Nintendo Wii
Voor:Wii (mini) & Wii U
Regio:Europees (PAL)
Genre:Actie, Avontuur, Platform
Uitgebracht:2010
Spelers:1-2
Leeftijd:3+ jaar
EAN:5055277008698

Vaak samen gekocht:

Afbeeldingen voor  Sonic Colours

Afbeeldingen

Deze keer geen Tails of Knuckles die meerennen, maar de zogeheten "whisps"
Deze keer geen Tails of Knuckles die meerennen, maar de zogeheten "whisps"
Ren- en springwerk keren terug, maar ook graaf- en vliegklussen moeten worden geklaard.
Ren- en springwerk keren terug, maar ook graaf- en vliegklussen moeten worden geklaard.
Soms wil je die hamburger wel eens van dichtbij zien...
Soms wil je die hamburger wel eens van dichtbij zien...
... en dan is het altijd handig om de zaak ook van de zijkant te kunnen bekijken
... en dan is het altijd handig om de zaak ook van de zijkant te kunnen bekijken
Beoordelingen voor   Sonic Colours

Beoordelingen Sonic Colours

12 beoordelingen - gemiddeld cijfer 8,9

930
12 jaar
Sonic heeft een kleurrijke comeback!
Zoals iedereen het zegt: de snelle egel is weer terug! Sonic Colours heeft niet alleen een leuke gameplay maar ook mooie achtergronden(en ook lekkere!), prachtige graphics en grappig en/of leuke tussenfilmpjes. De nieuwe wezens die Wisps heten maken het spel ook leuk met die coole power-ups. De bazen zijn leuk uitgevonden, dus uniek.

Sommige bazen zijn wel te makkelijk   en de laatste paar werelden hebben levels die frustrerend zijn. De controls reageren soms niet maar het gebeurt niet vaak dat het een probleem wordt. Wat best irritant kan zijn is dat je bij de meeste levels niet alle rode ringen kan krijgen in één keer, maar moet terug komen als je de juiste power hebt.  

Ondanks dat is Sonic Colours een aanrader voor degenen die van snelle platforming houden. Het is in 2D zowel als in 3D.
Cijfer:
9,2

2379
11 jaar
Leuk spel met leuke power-ups en een multi mode
Sonic Colours is op het eerste gezicht een leuk spel en dat is het ook. Eindlijk heeft SEGA zich is overtroffen met het creëren van een geweldig sonic spel waar eindelijk een beetje pit in zit. Deze keer gelukkig geen slome weerwolf maar een beetje snelle power-ups en het leuke extraatje is dat je ook nog samen met je vriend(in) als sonic (of als je Mii poppetje) door een level kan razen.
Cijfer:
9,5


47061
20 jaar
De snelheid is terug!
In vorige Sonic-spellen was de ware snelheid van onze welbekende blauwe egel ver te zoeken. Of dit nu kwam door het versnellen/vertragen van de tijd (Sonic and the Secret Rings), door ingewikkelde zwaardgevechten (Sonic and the Black Knight) of door transformaties in een krachtige, maar slome versie van onze held (Sonic Unleashed), het zorgde allemaal voor hetzelfde: de snelheid was compleet verdwenen.

Nu niet meer! Met Sonic Colours keert eindelijk de volledige snelheid weer terug naar onze held, zonder dat het doorbroken wordt door onnodige toevoegingen. En dat voelt goed: weliswaar heb je nu te maken met Wisps, maar als je deze wezentjes goed gebruikt zorgen ze alleen maar voor nog meer snelheid. Ren dus snel naar de winkel: Sonic heeft eindelijk weer eens een waardige opvolger...
Cijfer:
8,0
Lees meer beoordelingen.

19050
19 jaar
Must have
YES! YES! HURRAY! Geen wolf sonic meer! Gewoon terug naar de snelheid! Sonic Colours deed me denken aan sonic adventures voor de dreamcast, en dat is een grote plus punt! Ik was het zat om steeds te stoppen om te hacken en slashen.... Nu ik erover na denk, dit is het eerste goeie Sonic spel voor de wii! en het is in 3D nog wel!...Nou ja, soms is er een 3d gedeelte maar dan kan je Sonic amper op het scherm vinden en dat vind ik jammer, want dat is de enige minpunt dat ik kan bedenken =o.
Cijfer:
9,0

2027
14 jaar
Geweldige snelheid, power-ups en eindbazen!
Sonic Colours is een geweldig sonic spel en ook precies wat je ervan zou verwachten: Snelheid snelheid en nog eens snelheid!
De nieuwe power-ups (de aliens) die je kan gebruiken zijn geweldig. Net als de eindbazen geweldig gedaan zijn.
Sonic Colors heeft geweldige graphics en goeie besturing. Dus een topper en een echte aanrader.
Cijfer:
9,5

180
9 jaar
Sonic Colours
Het is een leuk spel(voor de Wii dan) met geheimen en locaties en je kan met maximaal 2 spelers spelen. Het is ook leuk dat het met je eigen mii kan doen waar je onderlijf Sonic is.
Het enige nadeel is als je met elkaar speelt de hele tijd op elkaar moet wachten anders is de andere speler een leven kwijt.
Maar je komt bijvoorbeeld in een wereld waar je vaak onderwater moet en de wereld van de Wisps.
Cijfer:
9,1

130
28 jaar
Sonic weer terug op het oude niveau..
Na vele missers binnen de Sonic serie, laat Sega eindelijk weer een Sonic zien zoals het hoort, namelijk in de vorm van Sonic Colours.

De presentatie van de game is bijvoorbeeld erg goed. De cutscenes zijn erg leuk om naar te kijken, worden de karakters op een leuke maar eenvoudige manier neergezet, en dan heb ik het nog niet over de graphics, die laat zien dat als een ontwikkelaar zijn best doet de Wii behoorlijke beelden op het scherm kon toveren. En had ik al gezegd dat ook de muziek de sfeer overbrengt van de Sonic games uit de jaren 90?
Lees meer...

De gameplay is weer lekker snel, en vooral 2D in combinatie met de homing-attack lijkt het weer de bedoeling om zo snel mogelijk door een level te knallen.

Missers zijn er ook, en dat is dan ook de voornaamste reden dat deze game slechts een 8 krijgt, maar de besturing is niet altijd even verfijnd. Speel je de game in de 2D secties, dan is er niks aan de hand, maar in 3D is de beleving niet altijd fantastisch. Vooral de besturing is dan niet altijd even precies.

Verder is het gewoon een degelijke game, en zelfs verplichte kost voor de platformliefhebber.

Verberg.
Cijfer:
8,0


8027
23 jaar

Na een flink aantal minder geslaagde pogingen is Sonic weer terug van weg geweest!

Met geweldige graphics, hoge snelheid, mooi level design en uitstekende power-ups in de vorm van de Wisps die daadwerkelijk de gameplay verrijken is Sonic Colours de beste 3D sonic op de Wii!
Lees meer...
De enigste reden dat ik geen hoger cijfer kan geven is vanwege het springen en de wall-jump die beide nogal onhandig aanvoelen.

Kort gezegd: welkom terug Sonic!
Verberg.
Cijfer:
8,7

11 jaar
Super cool!
Ik heb het spel gekocht en het was super. De besturing is goed en hij heeft goede graphics. Het lijkt echt of je daar zelf loopt.
Het nadeel van Sonic Colours is dat het best lastig is voor begginers, maar de rest is goed.

Dit is een aanrader!
Cijfer:
9,0

1196
14 jaar
Moeilijk aan het begin maar een super gaaf spel!
Toen ik eraan begon snapte ik er helemaal niks van, maar als je een paar uurtjes speelt begin je het wel te snappen en is Sonic Colours een super leuk spel met veel mogelijkheden en heel veel actie. Graphics zijn gewoon heel goed en de gameplay is fantastisch!
Cijfer:
10

8512
16 jaar
Geweldig spel! Mooi verhaal, zeker een Must-Have als je een Sonic fan bent!
Sonic is weer terug in een nieuw avontuur, genaamd Sonic Colours! Dit keer gaat het allemaal om de zo gehete "Wisps". Deze beestjes geven Sonic nieuwe krachten om zich door ondoordringbare wegen te banen. Zo kan Sonic met de hulp van een raket Wisp opstijgen en naar hogere plekken rijzen. De grote slechterik "Egg-Man" is ook weer terug en doet weer een poging om Sonic te vermorzelen en de wereld te overheersen. Dit keer probeert hij dat door een ruimte pretpark te openen. Dit Sonic spel is een erg leuk spel en zeker zijn geld en moeite waard. Zeker een aanrader!
Cijfer:
9,0

2495
17 jaar
De gameplay is leuk
Sonic Colours is een leuk spel. De levels zijn erg leuk om te spelen, maar het wisselt iets te vaak naar 2D. Ik had het leuker gevonden als er meer 3D in zat. Ook is het soms wat makkelijk, vooral de boss battles.

Het verhaal is niet zo leuk. Het is eigenlijk alleen maar Sonic en Tails die hele slechte grappen maken of de robots van Eggman die domme dingen doen.

Nieuw in dit spel zijn de Wisps en de rode munten. Rode munten kun je verzamelen en de Wisps geven je tijdelijk leuke skills die je kan gebruiken.
Cijfer:
8,0
Minder beoordelingen.

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor Sonic Colours

Tips en geheimen, cheats en codes

17 tips: 7 Easter Eggs en Glitches - 6 Geheimen - 4 Persoonlijke tips

Geheimen:
Super Sonic!?!
Frank
47061
Na het spelen van alle levels, de laatste eindbaas en de rest van het spel Sonic Colours is er maar een ding dat echt mist: want waar is Super Sonic? Elk spel met onze favoriete blauwe egel kent immers een laatste eindbaas, die wordt verslagen door Sonic’s overbekende gouden transformatie. Maar wanneer je dit spel hebt uitgespeeld, zul je waarschijnlijk teleurgesteld tot de conclusie komen dat Super Sonic in geen velden of wegen te bekennen was. Wat nu?

Niet getreurd: ook in dit spel is Super Sonic wel degelijk aanwezig, alleen is hij iets beter verstopt dan in vorige spellen. In plaats van gewoon ’normaal’ het verhaal uit te spelen, moet je nu namelijk ook zorgen dat je alle rode ringen verzamelt (in totaal 180), en vervolgens alle levels van de Sonic Simulator uitspelen. Pas dan unlock je Super Sonic als optie in de Options Satteliet.

Vind je misschien dat dit allemaal teveel werk is? Bedenk dan wel goed dat je Super Sonic in dit spel niet alleen maar kan gebruiken voor de eindbaas, maar voor elk level in het hele spel...

Easter Eggs en Glitches:
If you can read this you're a geek!
Bramd de Groot
25454
In de laatste scene van Sonic Colours is de vertaalmachine van Tails in beeld. De tekst op de vertaler is gecodeerd in een code genaamd Shift-JIS, en als je het vertaalt staat er het volgende:
- thank you for saving us (bedankt dat je ons hebt gered)
- you are welcome (graag gedaan)
- If you can read this you’re a geek! (Als je dit kan lezen ben je een nerd!)

Persoonlijke tip:
Alle eindbazen met S-Rank
Bramd de Groot
25454
16 jaar
Hier zie je hoe je alle eindbazen in het spel verslaat met een S-Rank, de hoogste rank in het spel.

 
Lees meer tips en geheimen.

Persoonlijke tip:
Cijfers aanvallen in resultaten scherm
Frank
47061
19 jaar
Vind je dat je na het uitspelen van een level te weinig levens hebt om meteen door te gaan naar het volgende? Zorg er dan voor dat je in het resultatenscherm (waar je je tijd en punten te zien krijgt) dat je zo veel mogelijk van de cijfers in dat scherm aanvalt. Als het je lukt om ze te breken komen daar namelijk meestal extra ringen uitvallen, maar soms zelfs extra levens!

Easter Eggs en Glitches:
Crazy Taxi-verwijzing
Bramd de Groot
25454
Één van de zinnen die Eggman zegt in de levels is:  "Would the owner of a yellow car, license plate 1NOM155, please report to the main gate. Your vehicle is in the path of an asteroid, and is about to get sma- oh, nevermind." Dit is een verwijzing naar een ouder Sega-spel genaamd Crazy Taxi. In dit spel rijdt de hoofdrolspeler Axel in een gele taxi met kenteken 1NOM1555.

Geheimen:
Credits: alle kleuren van de regenboog?
Frank
47061
Wanneer je Sonic Colours een keer volledig hebt uitgespeeld, zul je merken dat er op het Map Menu een regenboog-ster is verschenen. Dit is de knop om de credits opnieuw af te spelen. Selecteer deze echter alleen wanneer je echt niets te doen hebt: de credits zullen opnieuw beginnen te lopen, en niet meer stoppen totdat ze allemaal opnieuw zijn langsgekomen...

Easter Eggs en Glitches:
Titelscherm laten bewegen.
Wim
930
Als je bij de titelscherm bent kan je het laten bewegen door met je controlstick te bewegen

Geheimen:
Mii poppetje in de Sonic Simulator
Wim
930
Als je 30 rode ringen hebt verzamelt kan je met een Mii poppetje spelen in de Sonic Simulator.

Easter Eggs en Glitches:
Hoofdmenu Easter Egg
Kevin1325
2027
14 jaar
Als je in het hoofdmenu bent van Sonic Colours kun je op andere manieren naar sonic kijken. Dit doe je door met je control stick te bewegen.

Easter Eggs en Glitches:
Dansen!
Gycio
630
Doe een level, maakt niet uit welke en blijf heeeeeeel lang stil staan dan gaat sonic dansen (of iets wat daar op lijkt)

Persoonlijke tip:
Robot Aquarium park
Cathelijne
180
9 jaar
Bij level vier van Aquarium park kom je een grote robot tegen die je paar banen achtervolgt. Zo kun je zijn aanvallen blokkeren: als hij je gaat slaan moet hij enkele seconde opladen. Je moet wel veel witte wisps hebben. Als hij laserstralen gebruikt moet je op zijn rode lampjes letten dan weet je waar je moet staan.

Geheimen:
Super Sonic
Wesleye98
15616
Als je met Sonic simulator alle acts en de andere dingen hebt gehaald, ga dan naar opties, vervolgens Super Sonic aan doen en dan krijg je bij elke wisp Super Sonic.

Geheimen:
Van kleur veranderen
Wesleye98
15616
Druk bij Sonic (simulator) 1, 2, Z of C om de kleur van je personage te veranderen.

Geheimen:
2e + 3e act in Sonic Simulator
Wesleye98
15616
Verzamel alle rode ringen in alle 36 main acts om de 2e en 3e Sonic Simulator acts vrij te spelen.

Persoonlijke tip:
Tips voor de eindbaas
Luc
11 jaar
Bij de laatste baas kun je alle aanvallen makkelijk ontwijken.
Laseraanval: spring gewoon over de lasers heen.
Kubussen: gebruik de snelle stap om die te ontwijken ( als hij ook balletjes schiet moet je zon drie, twee keer springen en als hij het met de laser combineert gebruik geen quickstep maar ga in het midden lopen)
Balletjes: spring en als hij dichterbij komt gebruik je de homing attack. ga hier mee door tot je van elke soort wisp een hebt (bij genoeg schade aan de baas krijg je een of twee wisps) en gebruik de colours gecombineerd. De eindbaas is dan verslagen en je krijg vuurwerk te zien in de vorm van een eggmanhoofd.

Easter Eggs en Glitches:
GLITCHES!!
SuperDekke r
9149
Sonic Colours is een leuke game, alleen er zitten veel glitches in. Probeer ze zelf ook uit en bekijk wat je nog meer kan doen in deze game!

 

Easter Eggs en Glitches:
Speedpad fail
Jetwo
671
Door Super Sonic te gaan vlak voordat je een speedpad aanraakt, faalt de speedpad. Een erg komische glitch!

 
Minder tips en geheimen.
Voeg jouw tips en trucs toe en verdien 30 tot 75 muntjes.
Thuiswinkel Waarborg