x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag, maandag in huis.

Fire Emblem: Radiant Dawn - Wii All in 1!

Fire Emblem voor de Wii maakt nauwelijks gebruik van de mogelijkheden van de Wii. Wat overblijft is een pittige, lange game met een zeer intrigerend plot.
Professionele beoordeling: 8,0 - Lees de review!

Kopen:

Fire Emblem: Radiant Dawn
Bestel vandaag, maandag in huis.
127.99
116.99aanbieding
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Fire Emblem: Radiant Dawn Losse Disc
Bestel vandaag, maandag in huis.
125.49
€ 93.49korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Boxshot Fire Emblem: Radiant Dawn

Afbeelding voor  Fire Emblem Radiant Dawn

Game trailer

Kop

Specificaties

Platform:Nintendo Wii
Voor:Wii (mini) & Wii U
Regio:Europees (PAL)
Genre:RPG, Strategie
Uitgebracht:2008
Spelers:1
Leeftijd:12+ jaar
EAN:0045496365578
Goede Badges:
Slechte Badges:

Vaak samen gekocht:

Afbeeldingen voor  Fire Emblem Radiant Dawn

Afbeeldingen

Naast Ike (die je hier ziet) zijn er nog veel meer personages die je komen helpen in het spel.
Naast Ike (die je hier ziet) zijn er nog veel meer personages die je komen helpen in het spel.
De graphics zijn amper beter dan Fire Emblem op de Gamecube, maar gelukkig is het overzichtelijk.
De graphics zijn amper beter dan Fire Emblem op de Gamecube, maar gelukkig is het overzichtelijk.
De game maakt geen gebruik van het richten met de Wii-mote, wat erg ouderwets aanvoelt.
De game maakt geen gebruik van het richten met de Wii-mote, wat erg ouderwets aanvoelt.
Je vecht op een manier die lijkt op schaken, omstebeurt verplaatsen dus.
Je vecht op een manier die lijkt op schaken, omstebeurt verplaatsen dus.
Beoordelingen voor   Fire Emblem Radiant Dawn

Beoordelingen Fire Emblem: Radiant Dawn

12 beoordelingen - gemiddeld cijfer 8,0


8027
24 jaar
Must have!
Radiant Dawn is een must have Wii spel voor strategie liefhebbers.

De bekende en uitzonderlijk sterke strategische gameplay wordt goed uitgebreid met dingen zoals het voordeel van hogere grond, terwijl het switchen tussen 4 verschillen facties ervoor zorgt dat het verhaal niet gaat vervelen.
Lees meer...

Het spel heeft helaas wel flink wat zware minpunten. Zo is er haast geen moeite in het support systeem gestoken. Je krijgt nu geen aparte gesprekken meer tussen karakters met achtergrond informatie, maar korte aanmoedigingen. Dit is zeer jammer aangezien de support gesprekken altijd wonderen deed voor karakter ontwikkelingen.
Ook zijn de graphics teleurstellend, al moet wel genoteerd worden dat dit eigenlijk een Gamecube spel is en op het laatste moment een Wii spel werd.
Het zwaarste minpunt is ongetwijfeld de zeer wisselvallige moeilijkheidsgraad. De eerste factie en hun missies zijn ongetwijfeld de moeilijkste van het spel terwijl later missies vaak schommelen tussen makkelijk en moeilijk.

Het spel is een verbetering op Path of Radiance, maar de torenhoge standaard gezet door Fire Emblem 7 wordt helaas niet behaald.
Verberg.
Fire Emblem: Radiant Dawn
Cijfer:
8,4


12985
20 jaar
Fire Emblem: Radiant Dawn is een Wii game, al zou je dit om verschillende redenen niet zeggen. De game ondersteunt weliswaar de Wii Remote, maar gekanteld, zoals de aloude NES Controller. Je kunt niet met de Remote aanwijzen waar je je spelers heen wilt verplaatsen.
Daarnaast ziet de game er matig uit, zelfs minder dan zijn GameCube voorganger.
Wat overblijft is een lange game, die opvalt om zijn moeilijkheid. Geloof me als ik zeg dat je gefrustreerd gaat raken bij het spelen van sommige missies. Een zwak personage even onbeschermd achter laten betekent een wisse dood... en je krijgt je personages niet terug!
Al met al een game die zeker niet voor iedereen geschikt is, de tactici onder ons (onder wie ikzelf) zullen van de game genieten, mede door het intrigerende verhaal.
Cijfer:
8,0

375
16 jaar
Fire Emblem: Radiant Dawn is een sterk spel. Het is een spel met diepgang, wat voortvloeit uit het feit dat elk personage wat sterft ook écht sterft en dus nooit meer zal terugkomen. Daarnaast kan ieder personage transformeren en zijn er een heleboel skills waarmee je een personage nóg beter kan maken. Als legeraanvoerder moet je dus met allerlei factoren rekening houden.

Andere meningen hier op MarioWii zeggen dat Fire Emblem Radiant Dawn over een matig verhaal beschikt: dat is niet zo! Dit verhaal heeft meer diepgang als alle Mario-spellen bij elkaar. Elk personage heeft zijn eigen achtergrondverhaal en andere kenmerken. Door het spel heen wordt daar stukje bij beetje meer informatie aan toegevoegt. Aan het eind weet je dus ook precies wat er aan de hand is en waarom het zo is gelopen. Je moet natuurlijk wel eerst het Gamecubedeel Path of Radiance uitgebreid hebben gespeeld om het te snappen. Bovendien wordt het verhaal alleen maar spannender naarmate je het spel vaker speelt, en daarmee bedoel ik dus vaker uitspeelt.

De mogelijkheden van de Wii Remote zijn niet uitgebreid, maar dat is bij een spel als Fire emblem ook niet van belang. Daarom zijn de grapics ook minimaal, alhoewel de tussenfilmpjes er echt perfect uitzien.
Cijfer:
9,5
Lees meer beoordelingen.

515
15 jaar
Goed, maar de moeilijkheidsgraad ligt te hoog
Fire Enblem Radiant Dawn is leuke strategie game met veel verschillende personages die je kunt besturen. Elk personage heeft een eigen class b.v. mage, warrior, rogue enz. Het verhaal in het spel wordt verteld door middel van tekst dus zonder video.
Het spel heeft ook verschillende moeilijkheidsgraden wat het spel wat meer replay waarde geeft (dat je het spel sneller nog een keer wil spelen). Als je het spel speelt kom je er gauw achter dat het redelijk moeilijk is (vooral aan het einde lijkt het onmogelijk), maar het blijft een leuk spel om te spelen.
Fire Emblem: Radiant Dawn
Cijfer:
8,0

1039
14 jaar
Ik heb bijna alle Fire Emblem games gespeeld, toen ik dit spel had gekocht dacht ik ook dat het een geweldig spel met een goed verhaal zou gaan worden. Maar toen ik begon te spelen vond ik het na een tijdje al erg moeilijk...
Het verhaal was niet zo heel goed, wat normaal juist een kenmerk is van de serie. De Graphics waren wel mooi, aangezien het in 3D gespeeld wordt, maar dit was ook al op de Gamecube zo.
Fire Emblem: Radiant Dawn
Cijfer:
6,8

19050
18 jaar
Het vervolg van path of radiance, het is Radiant dawn! De gameplay is niks veranderd. Je hebt een speelveld en je moet je troepen door het veld laten vechten tegen de troepen van de tegenstander. Jammer genoeg, de verhaal lijn is gedaald en dat is jammer vanwege de succes dat Path of radiant heeft verricht met DAT Verhaal! Dus speel dit spel als je het eerste deel hebt uitgespeeld, je wilt een goeie uitdaging en wilt weten hoe het verhaal afloopt. Maar strategie gamers zullen hier ook mee zoet zijn.
Fire Emblem: Radiant Dawn
Cijfer:
7,0

3498
16 jaar
Fire Emblem: Radiant Dawn is een strategie spel. In het spel speel je op een landschap wat in vakjes is verdeeld. Je hebt meerdere manschappen en je haalt steeds meer. Omstebeurt beweeg je je mannetjes om aantevallen een kist open te maken of te helen, maar let op als iemand dood is, is hij dood!
Ik heb het spel gekocht omdat ik Fire Emblem: Path of Radiance voor de gamecube erg leuk vond. Dit spel is alleen een achteruitgang, het spel is eigenlijk te moeilijk zodat het frustrerend word, het verhaal is slap (in Fire Emblem spellen is het verhaal altijd interessant) en ze hadden veel meer interessante dingen zoals besturing met de Wii-mote (je kan nu alleen de classic controller en gamecube controller gebruiken) kunnen toevoegen.
Tenzij je echt een Die hard Fire Emblem fan bent is dit niet echt aan te raden.
Cijfer:
6,0

85
25 jaar
Laatbloeier
Een spel dat naar mijn mening vooral in het westen onderschat wordt. Dit spel is gemaakt om zowel strategisch en tactisch je een weg door te banen naar je uiteindelijke doel.
In tegenstelling tot de voorganger van deze titel op de Cube heeft dit spel meerdere verhalen die op den duur met elkaar gaan samenlopen wat naar mijn mening zeer goed is uitgewerkt, je moet er overigens vooral als nieuwkomer iets of wat geduld bij hebben. Het spel is vooral op het begin het zwaarst en ook redelijk verwarrend als je het verhaal van Path of Radiance niet kent, wat naar mijn mening een iets makkelijkere game was. Dus kleine tip: Begin met de voorganger.
Naarmate ik vorderde in de game begon ik eigenlijk meer zin er in te krijgen, het verhaal werd steeds duidelijker en mooier en ook de mappen werden veelzijdiger. Het is gewoon de bedoeling dat je grip krijgt op de basis van het spel en dat is vooral het tactische gedeelte en het battle systeem. De graphics in dit spel zijn voor de Wii over het algemeen matig maar het spel zelf geeft daar zeker genoeg voor terug tot het einde en daarna ! Wat betreft muziek zit het vol van mooie composes en nostalgie.
Lees meer...
Koop het spel als je vooral van tactisch/strategische rpg’s houd maar houd er wel rekening mee dat de beauty van dit spel pas echt later ontwaakt, maar dat was voor mij het wachten waard !


Verberg.
Fire Emblem: Radiant Dawn
Cijfer:
9,0

2601
10 jaar
Soldaten nemen het op tegen leiders
Dit spel speelt zich 3 jaar later af dan dat koning Ashnard doodging. Nadat die koning doodging kregen de bewoners weinig geld en gingen strijders het opnemen tegen de leiders van het land.
Op de wii neem jij de leiding over deze groep en moet je ze bespelen. Die mannen proberen de leiders te verslaan en een nieuwe koning te vinden. Het spel is alleen wel raar omdat je niet kan richten.
Fire Emblem: Radiant Dawn
Cijfer:
7,9

14 jaar
geweldige game
Een geweldig lange game. Je hebt veel verschillende karakters om te spelen. Fire Emblem: Radiant Dawn heeft niet de mooiste graphics maar ook niet de slechtste. Maar als je van strategie games houd is dit een erg mooie game.
Cijfer:
9,0

4181
13 jaar
Origineel
Fire Emblem: Radiant Dawn is echt een heel leuk spel. Het is niet als in heel veel andere spellen deze tijd alleen maar hersenloos schieten en hakken. In dit spel moet je echt nadenken over wat je doet en alles heeft gevolgen. Het is een erg origineel spel en je zal niet snel een beter spel vinden van dit soort. Het is wel aan de dure kant maar ik heb het er voor over.
Cijfer:
8,5

13 jaar
Als je van strategie spellen houd...
...is dit dé titel die niet mag ontbreken in je kast. Ik vind het spel heel goed en ik ga niet akkoord met de badge van simpel verhaal. Het verhaal is redelijk complex dus da past nie. Het spel is wél mega-leuk om te spelen!
Fire Emblem: Radiant Dawn
Cijfer:
8,0
Minder beoordelingen.

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor Fire Emblem: Radiant Dawn

Tips en geheimen, cheats en codes

8 tips: 5 Geheimen - 3 Persoonlijke tips

Geheimen:
Nieuwe personages
Christian Verduijn
12985
Gedurende het spel kun je verschillende nieuwe leden aan je party toevoegen. Hieronder zie je in welk hoofdstuk dit is en wat je ervoor moet doen!

AranPart 1, Chapter 3Praat met hem met Laura
CalillPart 2, FinaleBekijk alle gesprekken voor deze missie
DevdanPart 2, Chapter 3Bekijk alle gesprekken voor deze missie
FionaPart 1, Chapter 7Sluit zich automatisch aan als ze Chapter 6 overleeft
GarethPart 4, FinaleSluit zich automatisch aan als ze deel 3 van de finale overleeft
HaarPart 2, ProloogPraat met hem met Marcia
HeatherPart 2, Chapter 1Praat met hem met Brom of Nephenee
JanaffPart 3, Chapter 8Praat met hem met Ike of Reyson
LehranPart 4, FinaleSluit zich automatisch aan na een tussenfilmpje (hiervoor moet je de game al eens hebben uitgespeeld)
MegPart 1, Chapter 4 Bekijk alle gesprekken voor deze missie
MuarimPart 1, Chapter 7Sluit zich automatisch aan wanneer Tormod wordt gerecruteerd
NasirPart 4, FinaleSluit zich automatisch aan als ze deel 3 van de finale overleeft
OliverPart 4, Chapter 4Praat met hem met Rafiel
PelleasPart 4, Chapter 2Sluit zich automatisch aan wanneer hij Chapter 3-13 overleeft (hiervoor moet je het spel al eens hebben uitgespeeld)
RenningPart 4, FinaleBekijk alle gesprekken voor deze missie
StefanPart 4, Chapter 3Plaats Micaiah op de tegel die zich 11 tegels boven en 1 tegel rechts van de tegel die zich linksonder bevindt
TormodPart 1, Chapter 7Praat met hem met Sothe
UlkiPart 3, Chapter 8Praat met hem met Ike of Reyson
VikaPart 1, Chapter 7Sluit zich automatisch aan wanneer Tormod is gerecruteerd
VolkePart 4, Chapter 5Betaal hem 3000 goud met Bastian of Elincia
VolugPart 1, Chapter 5Bekijk alle gesprekken voor deze missie

Persoonlijke tip:
Path of Radiance safe file gebruiken!
Retrogast
6421
18 jaar
Je weet dat Fire Emblem Radiant Dawn het vervolg is van de gamecube game Path of Radiance. Als je de gamecube game hebt uitgespeeld stop dan de memory card met de safe file in de Wii. Hiermee stuur je al je characters naar Radiant Dawn!

Alle personages die jij zal tegenkomen van Path of Radiance (waaronder Ike, Voike etc) hebben dezelfde stats als in de save file van de GameCube. Veel sterker dan als je ze automatisch tegenkomt. En mocht je op bepaalde characters max stats hebben dan krijgen ze een bonus van 2 punten en zelfs 5 punten voor hp. Zo kan jij een top team maken op Radiant Dawn.

Persoonlijke tip:
Boss abuse
Retrogast
6421
18 jaar
Dit is een manier om je poppetjes snel te trainen.
Eerst ervoor zorgen dat de eindbaas geen wapens meer door een sterk poppetje als vleesschild te gebruiken totdat het wapen van de eindbaas stuk is en hij dus hulpeloos is.
Daarna met een zwak poppetje er tegen aan slaan voor veel exp. Omdat de boss meestal op een troon zit en levens healt kun je dat oneindig vaak doen. Zo kom je met kei sterke gastjes uit een level. Wel opletten dat je de eindbaas niet molt :p
Lees meer tips en geheimen.

Geheimen:
Bonus exp cheat
Retrogast
6421
Probeer elk level zo efficient mogelijk te halen en zo snel mogelijk. Probeer te kijken of er bepaalde speciale dingen in het level voorkomen. Dit levert bonus exp op. In elk level kan je bonus exp krijgen. Voor het in zo weinig mogelijk beurten halen, bepaalde vijanden in leven laten etc etc.

Bonus exp is kei handig. Met deze exp kan je namelijk slappe gastjes trainen zonder deze te laten vechten. Verder kun je dan ook bepalen of jij de stats die de character krijgt bij een level up wel goed genoeg vind. Vind je dat niet dan reset je de console gewoon en doe je het nog een keer. Ook keihandig om uber sterke gastjes te maken.

Geheimen:
Unlockables
Ilyaderoll er
11070
Hier zijn een aantal unlockables voor Fire Emblem Radiant Dawn:

Battle RecordsWin het spel
Sound RoomWin het spel
TheatreWin het spel
Event RecapWin het spel
Bonus EXP DisplayWin het spel
Hard ModeWin het spel in Normal Mode

Geheimen:
Uber sterke Sothe in het begin hebben?
Retrogast
6421
Wat heb je nodig: de game Fire Emblem Path of Radiance, Memory Card en een GameCube controller.
Zorg ervoor dat je minimaal 4000 bonus exp overhoudt aan het einde van de game voor het laatste level. Sothe is namelijk kei moelijk te trainen. Voer deze exp aan Sothe die in Fire Emblem Path of Radiance nog maar een kind is. Voer hem deze tot level 20 maar gebruik wel de soft reset om hem goede stats te laten krijgen. Dat zal makkelijk gaan omdat Sothe de Skil Blossom heeft. Hij gebruikt welliswaar meer bonus exp maar zijn stats hebben meer % kans om toe te nemen. In Path of Radiance kan Sothe nog niet promoveren dat hebben ze waarschijnlijk express gedaan voor het vervolg.

Als je dan begint met Radiant Dawn heb je een uber sterke Sothe met keihoge stats doordat je Sothe eigenlijk al in Path of Radiance hebt getraind.

Geheimen:
hard mode en soft reset
Retrogast
6421
Zoals sommigen al weten is de geliefde soft reset feature in deze game weg (elke Fire Emblem game had dit namelijk) -_-. Maar geen nood daar is iets voor in de plaats gegaan. Als je op hard modus speelt kan je op vrijwel elk moment saven. Ook op een andere file etc. Je hebt namelijk een heel stuk meer save files dan 3 als je op hard modus speelt.

Hierdoor kun je echt sterke characters maken en geen faal lvl ups meer. Elke keer voordat een character van je lvl up gaat save je. En als de stats fallen pak je de vorige file en begin je meteen weer. Hierdoor kan je dus net zoalang doorgaan tot je goede stats krijgt. Dit kan je ook gebruiken als je een verkeerde zet maakt etc.

Persoonlijke tip:
Vermijd valstrikken
Bramd de Groot
25454
16 jaar
Als je een vliegende unit, zoals Haar of Jill, op een nog niet geactiveerde valkuil neerzet, kunnen ook lopende units gewoon over de valkuilen heen lopen.
Minder tips en geheimen.
Voeg jouw tips en trucs toe en verdien 30 tot 75 muntjes.
Thuiswinkel Waarborg