x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel vanavond, maandag in huis.

Classic Controller - Wii Hardware All in 1!

Kopen:

Classic Controller
Bestel vanavond, maandag in huis.
16.49
6 Maanden garantie
In originele verpakking
Origineel Nintendo product
Aansluiting via Remote.
Classic Controller Lelijk Eendje
Bestel vanavond, maandag in huis.
16.49
€ 11.49korting
6 Maanden garantie
In originele verpakking
Licht beschadigd
Origineel Nintendo product
Aansluiting via Remote.
Wanneer andere versie op voorraad?
Boxshot Classic Controller

Afbeeldingen voor  Classic Controller

Afbeeldingen

De Classic controller sluit je aan op de <a href = https://www.mariowii.nl/wii_spel_info.php?Nintendo=Wii-afstandsbediening>Wii Afstandsbediening</a>.
De Classic controller sluit je aan op de Wii Afstandsbediening.
De Classic controller is perfect voor Virtual Console titels die vroeger werden uitgegeven in de Wii Shop!
De Classic controller is perfect voor Virtual Console titels die vroeger werden uitgegeven in de Wii Shop!
De knopjes van de classic controller zijn erg uniek. Ze gebruiken kleine letters in plaats van hoofdletters, zoals elke andere controller.
De knopjes van de classic controller zijn erg uniek. Ze gebruiken kleine letters in plaats van hoofdletters, zoals elke andere controller.
Links zie je de Classic Controller, rechts zie je de <a href = https://www.mariowii.nl/wii_spel_info.php?Nintendo=Classic_Controller_Pro>Classic Controller Pro</a>. Deze laatste heeft meer grip!
Links zie je de Classic Controller, rechts zie je de Classic Controller Pro. Deze laatste heeft meer grip!
Beoordelingen voor   Classic Controller

Beoordelingen Classic Controller

14 beoordelingen - gemiddeld cijfer 7,9

19050
19 jaar
De Classic Controller voor een geweldige retro-game ervaring die we in 15 jaar niet hebben gezien!

Wat heb je nodig om virtual console spellen te spelen? Internetverbinding, een wii controller en... dat is het. Echter, je kan er voornamelijk alleen NES spellen erop spelen. Wat heb je nodig voor de andere goeie spellen van de Virtual Console? Een Classic controller. Dit is een videogame Controller gemaakt door Nintendo. Het wordt gebruikt om games van de Virtual Console mee te spelen.
Lees meer: Ga naar mijn review!!
Cijfer:
8,0

2148
12 jaar
Speelt erg lekker
De Classic Controller is een accessoire dat erg lekker speelt bij veel games voor de Virtual Console. Ook leuk om zo oude games die vroeger populair waren te ontdekken. In Super Mario Bros 3 speel ik ook meer met de Classic Controller dan gewoon met de Wii-Mote. Wel jammer dat gewone Wii games op een disk vaak niet speelbaar zijn met een classic controller. De Classic Controller is een aanrader voor mensen die goedkope leuke games willen kopen of voor mensen die vroeger deze spellen hebben gespeeld en die willen herontdekken.
Cijfer:
9,0

15616
14 jaar
Prima vervanger voor GC controller
Deze controller is heel handig. Je kunt hem bij alle Virtual Console games gebruiken. En omdat de controller erg lijkt op de GameCube controller (als je kijkt naar de knoppenindeling), is het nog makkelijker om ermee te spelen. Verder ligt de controller best goed in de hand. En hij is ook nog draadloos. Ja, indirect dan. Je sluit hem aan op de Wii-afstandsbediening en die is dan wel weer draadloos. Dus eigenlijk is hij zelfs beter dan de GameCube controller, maar de GameCube controller maakt de Vitrual Console wel helemaal af. Maar de Classic Controller is een prima opvolger!
Cijfer:
8,5
Lees meer beoordelingen.

1011
21 jaar
Fijne controller
Zeker een fijne controller voor een kleine prijs. Ligt fijn in de hand en speelt de virtual console games veel fijner weg dan de Wii mote. Enige nadeel is dat je deze in de Wii-mote moet steken en niet in de Wii zelf. Dit zorgt vaak voor een vertraagde of slechte reactie.
Classic Controller
Cijfer:
7,0

930
11 jaar
De Classic Controller is een topper
Met de Classic Controller is makkelijker te spelen voor sommige games waarmee je met de classic controller kan spelen. Bij bijvoorbeeld Sonic Unleashed en Paper Mario n64. Bij Sonic Unleashed ging het een beetje moeilijk met de Nunchuk maar met de classic controller ging het veel beter.
De Classic Controller heeft meer knoppen en deze hebben meer functies bij sommige spellen. Soms is het een beetje slipperig met de besturing maar dat maakt voor mij niet veel uit. De Classic Controller vind ik dus een topper
Cijfer:
8,2

2027
14 jaar
Niet erg bruikbaar
Erg handig maar de Wii Classic Controller is niet in erg veel spellen goed toepasbaar.
Ik persoonlijk erger me aan de plek van de analoge stick maar dat komt ook maar van wat je gewend bent.
Cijfer:
7,0

365
22 jaar
Goede accessoire, maar niet beter dan de Gamecube controller
In plaats van de Classic Controller kan ook een Gamecube controller gebruikt worden, welke over het algemeen mijn voorkeur heeft. Dit aangezien de Gamecube controller beter in de hand ligt dan de Classic Controller. Echter is de Classic controller niet slecht.
Cijfer:
7,0

4373
10 jaar
Handig voor Wii Ware!
De Classic Controller heb je veel nodig voor veel Wii Ware.
Voor sommige Wii ware kan je ook gewoon een GameCube controller gebruiken. De Classic Controller heeft een goede besturing.
Helaas is de Classic Controller niet zo sterk dus moet je hem niet laten vallen. Ze gaan erg snel kapot!
Cijfer:
7,8

3349
12 jaar
Superhandig! De Classic Controller!
Ik vind de classic controller heel erg handig! Als je internet op je wii hebt, en een spel hebt gedownload op de virtual console, kun je met
deze controller het spel spelen.
Nou kun je veel NES en SNES games ook wel
Lees meer...
met de wii remote spelen en alle games eigenlijk met de gamecube controller, maar de classic controller is echt veel fijner. En hij is hier ook nog eens heel erg goedkoop! (in een gewone winkel betaal je er minstens 20 euro voor!)
Dus ik raad hem heel erg aan als je spellen van de virtual console wil spelen en hij kan ook nog eens gebruikt worden
bij bijvoorbeeld mario kart wii.
Verberg.
Cijfer:
9,5

832
18 jaar
Vertrouwd
ik vind het ideaal om met zo’n stick te spellen. Vooral als je gewend bent om op de voorganger de gamecube te hebben gespeeld heb is de Classic Controller natuurlijk erg vertrouwd.
Cijfer:
10

3055
15 jaar
Matig
Wel een goede controller maar het lijkt een beetje goedkoop, want met de vormgeving ligt hij niet goed in de hand en de schouderknoppen vind ik wat lastig om te bereiken. Maar in het algemeen is het toch wel handig maar ik raad eerder een gamecube controller aan (hoewel je daar weer andere spellen mee kunt spelen).
Classic Controller
Cijfer:
5,8

95
14 jaar
Handig voor Virtual Console, fijn vasthouden en goede besturing
De Classic Controller is echt heel handig voor Virtual Console op de Wii. Kan er fijn Mario kart en andere nintendo 64 spellen mee spelen. Ook handig dat je de Wii-Mote er achter op kan klikken.
Cijfer:
8,5

2495
17 jaar
Handig in plaats van de Wii Remote
Voor sommige spellen is de Wii Classic Controller veel fijner dan de Wii Remote. Ik gebruik het voor de oudere spellen van vroegere consoles die ik op de Wii speel, omdat het meer lijkt op de controllers van toen. Ook gebruik ik het voor Sonic Unleashed en Sonic Colours. Ik speel meestal op consoles met controllers en daarom is het fijn dat dat bij sommige spellen ook kan door deze controller en in plaats van de Wii Remote gebruikt kan worden. Ik gebruik liever de Wii Classic Pro Controller, maar deze is niet slecht en goedkoper!
Cijfer:
7,5

3035
13 jaar
Wel handig..
Het is wel handig maar je kan het voor erg weinig spelletjes gebruiken.
Classic Controller
Cijfer:
7,3
Minder beoordelingen.

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Wii Hardware beschrijving Classic Controller

Beschrijvingen

4 beschrijvingen

Wibert
Te gebruiken voor Virtual Console
Via het winkel kanaal van Nintendo kun je games downloaden tegen betaling. Hier worden ook games aangeboden van consoles van vroeger (Virtual Console). Omdat deze classics toen natuurlijk op een andere computer werden gespeeld met een andere controller kan het zijn dat je niet genoeg knopjes hebt op de Wii-Afstandsbediening. Om deze games toch te kunnen spelen gebruik je de Classic Controller.

Overzicht van Controllers voor de Virtual Console
PlatformWii RemoteClassic ControllerGameCube Controller
NES / Famicom
SNES / Super Famicom
Nintendo 64
Sega Master System
Mega Drive / GenesisMeeste
TurboGrafx-16 / PC Engineenkele
Neo Geo
Commodore 64
MSX

Dennistogh
365
Wat is de Classic Controller?
De Classic Controller is een uitbreiding voor de WiiMote (de Wii contoller) welke bedoeld is voor het spelen van Virtual Console spellen (spellen van oude consoles welke te downloaden zijn in de WiiShop). De Classic controller bevat veel knoppen welke oudere Nintendo systemen ook bevatte:

A-knop
B-knop
X-knop
y-knop

Start-knop
Select-knop
Home-knop

Vierpunts knopt
2 Analoge sticks

4 Schouderknoppen (L, R, Z1, Z2)

Voor welke spellen is het?
De Classic Contoller kan voor elk spel welke gedownload is van de Virtual Console gebruikt worden. Uiteraard zijn niet bij elk spel alle knoppen nodig, maar je komt in ieder geval nooit knoppen tekort. Ook zijn er enkele Wii games welke met de classic controller gespeeld kunnen worden, bijvoorbeeld Mariokart Wii en Super Smash Brothers Brawl.

Alternatieven
Voor sommige games is het ook mogelijk om alleen de WiiMote te gebruiken, of de WiiMote in combinatie met de Nunchuck. Echter blijkt dit vaak lastiger spelen te zijn dan met de Classic Controller aangezien de knoppen anders verdeeld zijn en het minder goed in de hand ligt.

De GameCube controller kan altijd gebruikt worden in plaats van de Classic Controller, maar deze is vrijwel nergens meer verkrijgbaar dus de Classic Controller is een zeer handige accessoire.

Danielle
Bij welke spellen is de Classic Controller te gebruiken?
Niet alle spellen zijn te spelen met de Classic Controller of de Classic Controller Pro.

Onder andere onderstaande Wii spellen zijn compatibel met de Classic Controller (Pro):

- 2010 FIFA World Cup South Africa
- Call of Duty: Black Ops
- Castlevania Judgement
- Dirt 2
- Fire Emblem: Radiant Dawn
- Goldeneye 007
- Mario Kart Wii
- Need for Speed: The Run
- Resident Evil 4: Wii Edition
- Super Smash Bros Brawl

Klik op deze Wiki link voor meer spellen die te spelen zijn met de Classic Controller.

Joris
De classic controller
Ik gebruik hem altijd voor mario kart wii, dat vind ik een hele fijne besturing, je kan hem ook gebruiken in super smash bros brawl. ik heb hem een keer in de bart smit gekocht voor 19,95 , jammer, want hij is hier veel goedkoper.

De nadelen en voordelen
Voordelen.

1: hij vreet amper batterijen
2: hij werkt altijd, als je bijvoorbeeld een ’swing’ geeft met je wii afstandbediening werkt hij soms niet zo goed, vooral als de batterijen bijna op zijn

Nadelen
1: het geeft niet zo,n speciaal gevoel, ik bedoel motion is hartstikke leuk, daar staat de wii ook bekend om
2: Je moet hem in een gewone controller pluggen, zoals een nunchuck, maar de wiimote en classic controller werken niet als duo zoals de nunchuck dat wel doet

Cijfer
Ik heb nu alles uit gelegd,
ik vind het zeer fijn om met de classic controller te spelen, maar het speciale motion gevoel van de wii is weg.

Ik vind het goed gemaakt van nintendo, het is wel een 7 waard
Mist er iets in deze beschrijving? Voeg jouw beschrijving toe en verdien 40 tot 120 muntjes.

Thuiswinkel Waarborg