x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel zondag voor 17.00u, maandag in huis.

Wii Componentkabel - Wii Hardware All in 1!

Kopen:

Wii Componentkabel
Bestel zondag voor 17.00u, maandag in huis.
24.99
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Origineel Nintendo Product
Niet voor de Wii mini
Beeld Component naar Jack kabel
Bestel zondag voor 17.00u, maandag in huis.
€ 2.99
6 Maanden garantie
Male 3,5 mm Mini Jack 3-rings
Female 3,5 mm Compontent
15 cm lang
Alleen voor beeld
AV naar Jack kabel
Bestel zondag voor 17.00u, maandag in huis.
4.99
€ 2.49aanbieding
6 Maanden garantie
Male 3,5 mm Mini Jack 3-rings
Female 3,5 mm AV
Wanneer andere versie op voorraad?
Boxshot Wii Componentkabel

Afbeeldingen voor  Wii Componentkabel

Afbeeldingen

De bovenste grijze kabel moet in de Wii, en de gekleurde kabels in de tv.
De bovenste grijze kabel moet in de Wii, en de gekleurde kabels in de tv.
Dit symbool vind je op de doosjes van de spellen die compatible zijn met de componentkabel.
Dit symbool vind je op de doosjes van de spellen die compatible zijn met de componentkabel.
Rood en wit zijn voor het geluid, terwijl (licht-)rood, blauw en groen zorg dragen voor het beeld
Rood en wit zijn voor het geluid, terwijl (licht-)rood, blauw en groen zorg dragen voor het beeld
Beoordelingen voor   Wii Componentkabel

Beoordelingen Wii Componentkabel

8 beoordelingen - gemiddeld cijfer 8,8

3225
16 jaar
Goed en handig kabeltje
Super handige kabeltjes voor je LCD-, Plasma- of HDTV!
Met dit kabeltje kan je een hogere kwaliteit qua beeld verkrijgen van de wii, stukken beter dan de gewone RCA kabel!
Let wel op dat niet iedere tv (vooral oudere) deze kabel niet kunnen gebruiken.
Lees meer...
Bij een gewone RCA of Tulpen stekker heb je 3 stekkers, geluid links, geluid rechts en het beeld. Je hebt hier dus het probleem dat de beeld frequentie door elkaar heen gaat. Bij deze componentkabel heb je 5 stekkertjes, links en rechts voor geluid, en 3(!) voor het beeld, dit zorgt dus voor een betere beeld kwaliteit en betere graphics!

Je moet bij het aansluiten wel letten op de rode kabeltjes, hier zijn er namelijk 2 van. Als je ze verkeerd om aansluit is je beeld niet goed, dus zijn de kleuren vreemd? probeer ze eerst om te wisselen.
Verberg.
Wii Componentkabel
Cijfer:
9,0

6421
18 jaar
Musthave voor elke gamer!
Beste component kabel die je kan hebben! Producten van het origineel schijnen toch altijd het beste te zijn. Vooral een aanrader bij deze games: Xeno blade Chronicles, The Last Story, Zelda Twilight Princess,Fire Emblem Radiant Dawn en voor je oude gamecube games. Je bespaart ook nog eens ongeveer 80 euro. Want voor Gamecube games kost een component kabel tegen de 95 tot 140 euro die ook echt dagelijks verkocht worden voor die prijzen op ebay. (Maar als je GBA games op het grote scherm wilt spelen in nice kwaliteit is de enige optie toch de 100 euro kabel, ikzelf heb hem gekocht voor 20).
Ook voor de gewone games als de Mario games is het wel fijner, vooral bij de Super Mario Galaxy reeks. De standaard kabel op een breedbeeld tv zorgt ervoor dat je een beetje ruis hebt en het beeld is onduidelijk met de kabel is het beeld opeens een stuk duidelijker.
Als je games speelt zoals Wii Sports etc raad ik aan deze kabel niet te kopen. Voor de gewone games is het een optie maar voor bepaalde games (bovengenoemde) is het een must have. Ook niet kopen als je gewoon een dike oude tv hebt die hebben er namelijk geen aansluiting voor. Tenslotte ook niet kopen als je een kleine breed beeld tv hebt, dan maakt het ook geen zak uit.
Wii Componentkabel
Cijfer:
10

8512
16 jaar
Beste component kabel die er is!
Als je een HDTV hebt is deze kabel geweldig!
Sommige TV's (HDTV's) kunnen alleen maar component kabels gebruiken, maar als je een tv hebt met de optie tussen AV en component, ga dan voor component. Het verschil is zeker te merken, en als je de kwaliteit verandert in het Wii menu van 50hz (576i) naar EDTV/HDTV (480p) zul je je ogen niet geloven!

Lees meer: Ga naar mijn review!!
Wii Componentkabel
Cijfer:
9,5
Lees meer beoordelingen.

14291
14 jaar
Direct te zien!
In het begin van het Wii-tijdperk dacht ik altijd: WOW, wat een mooi beeld. Als ik er nu naar kijk, begin ik gewoon te lachen. Het beeld van de PS3 ben ik nu namelijk gewend, HD. Maar ik had besloten een componentkabel te kopen en wat een verschil is dat! Als je me niet gelooft, koop er dan een en je zult meteen het grote verschil zien. Echt 10 keer beter dan de AV kabels!
Wii Componentkabel
Cijfer:
9,0

19050
19 jaar
nintendo gaat van sd naar hd?
Toen ik m’n nieuwe hd-tv kreeg, had ik gelijk een component kabel voor m’n Wii gekocht. Wat dit doet is de beeldkwaliteit van de wii te verhogen naar (cough) ’’HD’’ (ahem!). Nou de wii heeft standaard 480p, en HD is minstens 720p en meestal 1080p. Een component kabel kan een wii niet ’’hd’’ maken. het is scherper ja, maar tenzij je het met een foto vergelijkt, zie je weinig verschil. wil je de beste voor je kind of wii, dan ga je maar een component kabel kopen, maar andere mensen; het maakt helemaal niks uit.
Wii Componentkabel
Cijfer:
6,0

285
28 jaar
Scherper en strakker beeld, Funfactor x2
Met een moderne tv (hiermee bedoel ik niet alleen een hele grote) is de Wii component kabel echt een must, de Wii zal geen hd worden maar het kwaliteitsverschil is echt merkbaar. Voor zo n kleine prijs moet je gewoon deze kabel hebben!!
Wii Componentkabel
Cijfer:
8,0

285
28 jaar
Beter Beeld
Nog een TIP voor de mensen die geen component hebben!
Gebruik een component naar hdmi omvormer om hetzelfde resultaat op je nieuwe tv te krijgen!
Wii Componentkabel
Cijfer:
9,0

8512
16 jaar
Geweldig ding, de kwaliteit is uitermaten hoog!

Als je een HDTV beheert is deze kabel geweldig.
Sommige tv?s (HDTV?s) kunnen alleen maar component kabels gebruiken, maar als je een tv hebt met de optie tussen AV en component, ga dan voor component.
Het verschil is zeker te merken, en als je de kwaliteit veranderd in het Wii menu van 50hz (576i) naar EDTV/HDTV (480p) zul je je ogen niet geloven!
Lees meer: Ga naar mijn review!!
Wii Componentkabel
Cijfer:
9,5
Minder beoordelingen.

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Wii Hardware beschrijving Wii Componentkabel

Beschrijvingen

1 beschrijving

Wibert
5974
De test: Zie je verschil met een component kabel?
Voor de test gebruik ik mijn HDTV, 2x een Wii, 2x Super Smash Bros Brawl, 1x Component kabel (RVL-011) en 1x AV kabel (RVL-009). De eerste Wii stel ik in op 50hz (576i) en sluit ik aan met het AV snoer. Voor de tweede Wii gebruik ik het componentsnoer en stel ik in op HDTV (480p).

Wat meteen al opvalt is dat de rechthoekige menu balken een beetje trillen als ze van kleur veranderen bij gebruik van de AV kabel maar dit niet doen bij de Component kabel. Nadat op beide Wii’s Super Smash Bros Brawl is opgestart. Zie ik geen opvallende verschillen in het intro filmpje. Het start scherm heeft wel diagonale trillingen waar de letter SUPER SMASH BROS door het beeld glijden met de AV kabel. Als ik daarna de uitleg zie waar Mario in een stage Bowser mept schrik ik. Wat ziet dat er slecht uit met de AV kabel. Met name de rode pet van mario trilt en de randen van de pet zijn niet scherp. Bij de component kabel ziet mario’s pet er heel duidelijk stukken beter uit!

De theorie: Hoe werkt een component kabel?
De Wii kan beelden tot 480p geven met een component kabel. Dit is geen HD kwaliteit, daarvoor zijn het aantal pixels te weinig. Het belangrijkste is dat de techniek anders is dan de 50hz (576i) van de AV kabel.

De p staat voor Progressive scan, de i voor interlaced video. Voordeel van Progressive scan is dat je geen interline twitter hebt, dat zijn trillingen die ontstaan wanneer naast elkaar liggende pixels te groot in kleur verschillen. In andere woorden, een te scherp beeld veroorzaakt trillingen bij interlaced video (de AV kabel). De beelden worden in video games (en DVD’s) dan ook bewust minder scherp gemaakt om deze trillingen te verminderen.

Wanneer de beelden eenmaal minder scherp zijn gemaakt is het verschil in scherpte tussen een component kabel en AV kabel minimaal. Het enige wat dan opvalt is dat je nooit trillingen zult ziet. Wanneer de beelden in de video game rekening houden met de instellingen van de Wii kan het contrast dus toenemen met een Component kabel, in het geval van Super Smash Bros Brawl zagen we dit wellicht in de duidelijke randen van Mario’s pet.

De praktijk: Componentsnoer in gebruik nemen!
Wanneer je een televisie hebt met een component videoverbinding, dat zullen de meeste HDTV’s hebben, kun je de Componentkabel (RVL-011) gaan gebruiken. Het oude AV snoer haal je uit de Wii en vervangt deze door het Componentsnoer.

De Componentkabel heeft vijf uitgangen in verschillende kleuren, twee voor stereo geluid (wit en rood) en drie voor de video beelden (groen blauw en nogmaals rood). Deze gaan alle vijf in de TV.

Nu nog de instellingen van de Wii aanpassen en je kunt genieten van het best mogelijke beeld. Dit doe je door links onder op het Wii icoon te klikken, vervolgend rechts op instellingen en dan "beeld" op te zoeken.
Mist er iets in deze beschrijving? Voeg jouw beschrijving toe en verdien 40 tot 120 muntjes.

Wees sociaal:
Facebook
Youtube
Pinterest
Thuiswinkel Waarborg
© 2011 - 2024 Mario Wii