x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag, overmorgen in huis.

jOG Review


jOG, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!

Banner jOG

Werk je in het zweet met de jOG, al is het een vrij overbodige gadget.

Aangezien bewegen bij computerspelletjes niet nodig is, was de introductie van de Wii een grote verandering. Je moet je arm(en) bewegen om te boksen, een tennisslag te maken of te bowlen. Nu is er de jOG, een gadget waar je je benen moet bewegen om je spelfiguur vooruit te laten komen. De jOG bevestig je aan je broekriem (zie filmpje). Daarna doe je de draad van je nunchuck in de jOG en de draad van je jOG in je controller. Je bent klaar om te spelen, lees bewegen. Het werkt op veel Wii-games (zie kader), dus het is uit met spelen vanuit je luie stoel!

Prima idee!
Het idee van de jOG is prima: beweeg je hele lijf om je spelfiguur te laten bewegen. Niet alleen je actiefiguur werkt zich in het zweet, maar jij ook! Check achteraf hoeveel calorieën je hebt verbrand en voilà , een gadget die je moet hebben. In theorie dan...

Niet veel meer dan een schakelaar
Helaas is de praktijk anders. Als je zelf niet beweegt dan blokkeerd hij je karakter, zodat deze stil blijft staan. Je kunt terwijl je stilstaat nog wel schieten, slaan of rondkijken. Zodra je beweegt kan je karakter weer lopen of rennen, als je dat tenminste aangeeft met je controller. Dus als je je een ongeluk jogt zonder iets te doen met je controller, blijft je actiefiguur stilstaan. Kortom de jOG zet de beweging van je actiefiguur via je controller aan of uit, een soort schakelaar dus. Niets meer en niets minder.
Het zou logisch zijn als je karakter direct beweegt als je gaat joggen en dat je de controller puur voor de richting moet gebruiken. Daarnaast is het jammer dat hard joggen je karakter niet harder laat lopen.

Review jOG: Zo ziet de jOG eruit
Zo ziet de jOG eruit
Review jOG: Zo bevestig je de jOG
Zo bevestig je de jOG
Valsspelen
Je moet inderdaad bewegen, maar joggen is niet nodig. Een beetje bewegen met je buik, vooral leuk als je een buikdanser(es) in je midden hebt, of op en neer hupsen is ook voldoende. Kortom je kunt valsspelen zoals bij het tennissen, waar je met een korte polsbeweging ook kan slaan. Soms is valsspelen zelfs gewenst, want als je precies moet richten bijvoorbeeld is dat al joggend vrijwel onmogenlijk.

Conclusie
Leuk om een keer uit te proberen, maar aangezien de jOG eigenlijk niets meer is dan een startonderbreker, is de jOG zijn geld niet waard.


Conclusie jOG - Nintendo Wii Review

Pluspunten:
  • Werkt bij veel spelletjes
  • Caloriemeter
  • Een echt hebbedingetje
Minpunten:
  • Niet meer dan een schakelaar
  • Veredelde stappenteller
  • Lastig als je ook moet richten

15280
Review geplaatst op
Kwaliteit:5,0
Replay:3,0
Gadget:8,0
Vernieuwend:8,0
Uitontwikkeld:3,0
Review cijfer:
5,5
Deze 3 minuten review is eigendom van Mario Wii (.nl)
© 2009 - 2021

Mario Wii Review Cijfer:


5,5
 
Boxshot jOG
jOG


Details jOG

Released:2009
Op YouTube zijn ze een stuk positiever

Actiebeelden van de Jog

Een echte promo

nr. 1 gadget on the gadgetshow
 
Werkt op meer dan 70 spellen, zoals...
De Blob
Lego games
Mario Power tennis
Super Mario Galaxy
Sonic Unleashed
Top Spin 3
The Legend of Zelda
Kung Fu Panda
Monsters vs Aliens
Red Steel
 
Thuiswinkel Waarborg
© 2009 - 2021 Mario Wii