x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag, maandag in huis.

QWare Componentkabel Review


QWare Componentkabel, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!

Banner QWare Componentkabel

Het beeld van de Qware componentkabel is prima maar stoort vaak.

Elke keer als ik beneden op onze TV speelde vond ik de beeldkwaliteit van de Wii een beetje laag. Ik ben eens gaan zoeken en ik kwam via Google tot de conclusie dat de drie composietstekkers (de rood, wit en gele) niet de beste beeldkwaliteit konden weergeven, namelijk 480i. Op zoek naar een andere kabel dus.

Van composiet naar component
De componentkabel kan in tegenstelling tot de composietkabel 480p weergeven, dus hele beelden en niet halve. Bij 480i (interlaced) wordt elk beeldje voor de helft opgebouwd, en het andere beeldje voor de andere helft. De componentkabel maakt elke seconde 50 "hele" beelden, wat een betere beeldkwaliteit geeft.

Meer kabels testen
Na een review te hebben geschreven wilde MarioWii mij nog 2 kabels sturen zodat ik die ook kon testen! En dat heb ik gedaan. Zie de plaatjes voor de kabels die ik getest heb. Kabel 1 is van Qware. De andere kabels zijn merkloos.

Review QWare Componentkabel: <a href = https://www.mariowii.nl/wii_spel_info.php?Nintendo=Wii_Componentkabel>Componentkabel</a> (480p) VS Composietkabel (480i)
Componentkabel (480p) VS Composietkabel (480i)
Review QWare Componentkabel: Nog een vergelijking. De <a href = https://www.mariowii.nl/wii_spel_info.php?Nintendo=Wii_Componentkabel>componentkabel</a> is duidelijk scherper.
Nog een vergelijking. De componentkabel is duidelijk scherper.
Kwaliteitstest
Nadat ik een tijdje gespeeld had met Qware kabel (zie foto’s) kreeg ik wat problemen. De kabel stoort. Soms vallen beeld en geluid voor een een halve seconde - twee seconde weg. Dit gebeurt soms wel, soms niet, en soms nooit. Het is heel onregelmatig en vooral heel irritant.

Kabel twee dan maar. De beeldkwaliteit is prima, net als de eerste. Alleen heb ik maar mono-geluid. Of dit aan de kabel of de Wii ligt weet ik niet. Andere Wii dan maar. Op naar mijn vrienden. De kabel daar geprobeerd, zelde verhaal. Beeld prima, geluid "slechts" mono. Meteen Qware maar even geprobeerd, maar ook daar storingen.

Hopelijk is kabel 3 dan beter, dacht ik. Maar ook deze kabel stoort af en toe. Minder dan Qware, maar hij stoort. Beeldkwaliteit en geluid zijn prima.

Ik heb alle kabels ook in de computer gestoken en opgenomen. Zie hiervoor de YouTube filmpjes voor een kwaliteitstest! Verder kunnen de kabels sommige Virtual Console games niet spelen. Dit komt omdat ze het beeldformaat van deze spellen niet ondersteunen.

Mijn advies
Mijn advies: Ga niet voor een third party component kabel. Ga voor de extra 8 euro en koop de officiële kabel van Nintendo!


Conclusie QWare Componentkabel - Nintendo Wii Review

Pluspunten:
  • Alle kabels hebben goede beeldkwaliteit
  • Goedkoper dan Nintendo componentkabel
Minpunten:
  • Kabel 1 en 3 hebben last van storingen
  • Kabel 2 heeft mono geluid
  • Sommige Virtual Console games kunnen niet gespeeld worden
1280
Review geplaatst op
Kwaliteit:6,0
Replay:4,0
Functies:7,0
Performance:5,0
Review cijfer:
5,0
Deze 3 minuten review is eigendom van Mario Wii (.nl)
© 2011 - 2024
QWare Componentkabel
Bestel vandaag, maandag in huis.
7.99
6 Maanden garantie
In originele verpakking

Mario Wii Review Cijfer:


5,0
 
Boxshot QWare Componentkabel
QWare Componentkabel


Details QWare Componentkabel

Released:2010
Geteste componentkabels

De eerste kabel.
De eerste kabel.

De tweede...
De tweede...

En de derde!
En de derde!
Kwaliteitstest

Kwaliteitstest van de drie kabels. Oordeel zelf!

Het verschil tussen 480p en 480i.