x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.

Ju-on: The Grudge Review


Ju-on: The Grudge, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!

Banner Ju-on The Grudge

Eerst de films kijken, daarna pas de game spelen!

Juon is gebaseerd op de gelijknamige Japanse films (in Amerika en Europa bekend als "The Grudge"), en het spel doet een goede poging om het verhaal van de films neer te zetten. Als iemand die eerst de game heeft gespeeld en daarna pas de films heeft gezien, kan ik iedereen die de films niet heeft gezien adviseren Ju-on The Grudge nog even te laten liggen.

De juiste volgorde
Over het algemeen heeft Ju-on een goede sfeer: je beweegt je door griezelige verlaten gebouwen, en probeert zo een uitgang te vinden. Hoewel het plot soms geen enkel verband leek te hebben (zo moet je in een van de vier missies een pizza bezorgen in een verlaten flatgebouw), weet je na het zien van de films wel degelijk hoe het hele verhaal in elkaar steekt.

Lichtpuntjes in het donker
In elk van de levels word je achtervolgd door de geesten Toshio en Kayako. Hierbij is je enige "wapen" een zaklamp, waarvan de batterijen gedurende het spelen leeglopen: hoewel de controls erg goed werken, zorgt dit ervoor dat er voor elke locatie een strakke tijdslimiet geldt. Aan de andere kant beschikt het spel over weinig replay-waarde: er zijn vrijwel geen unlockables (behalve het vijfde level, dat bestaat uit het originele "Grudge-huis"), en ook de opdrachten en te vinden items blijven telkens hetzelfde.

Review Ju-on: The Grudge: Denk je eindelijk zeker te weten dat je helemaal alleen bent, staat er ineens zo’n geest voor je neus...Denk je eindelijk zeker te weten dat je helemaal alleen bent, staat er ineens zo’n geest voor je neus...
Review Ju-on: The Grudge: Da’s het probleem met stalkers: ze kruipen echt overal onder vandaan!Da’s het probleem met stalkers: ze kruipen echt overal onder vandaan!
Eng? redelijk...
Een ander element waar we bij deze game vraagtekens moeten zetten is het "Engheidsgehalte": is Ju-on The Grudge wel echt eng? Helaas valt dit nogal tegen: hoewel het spel beschikt over een griezelige sfeer en hier en daar een aardig schrikmoment heeft, faalt het om daadwerkelijk eng te zijn en blijft het allemaal nogal oppervlakkig. Bovendien lijkt elk schrikmoment op dezelfde manier te zijn opgebouwd (zie kader), waardoor ook de spanning afneemt.

Zonder films ook te doen?
Voor degenen die de films gezien hebben is dit spel een aanrader. Voor gamers die de films nooit gezien hebben zou dit Ju-on ook een leuke afleiding kunnen zijn, als je maar niet afgeleid wordt door het gebrek aan een duidelijk verhaal. Zeker met de goede controls hebben we hier dus te maken met een gemiddelde game: niet echt goed of slecht, hoogstens wat chaotisch...


Conclusie Ju-on: The Grudge - Nintendo Wii Review

Pluspunten:
  • Goede weergave van de films
  • Prima controls
Minpunten:
  • Alleen in combinatie met de films
  • Lichte voorspelbaarheid

47061
Review geplaatst op
Gameplay:6,5
Replay:2,0
Originaliteit:6,0
Controls:8,0
Vormgeving:7,0
Review cijfer:
5,9
Deze 3 minuten review is eigendom van Mario Wii (.nl)
© 2011 - 2020

Mario Wii Review Cijfer:


5,9
 
Boxshot Ju-on: The Grudge
Ju-on: The Grudge


Details Ju-on: The Grudge

Released:2009
Advies:Vanaf 16 jaar
Spelers:1
Genre:Avontuur, Horror
Wi-Fi:Niet ondersteund
Het "Schrikproces":

Eerst wordt je in een eenzame, donkere omgeving geplaatst.
Eerst wordt je in een eenzame, donkere omgeving geplaatst.

Vervolgens zoek je door een verlaten gebouw naar de uitgang.
Vervolgens zoek je door een verlaten gebouw naar de uitgang.

En precies op het moment dat je de uitgang hebt gevonden...
En precies op het moment dat je de uitgang hebt gevonden...

Wordt deze door de geest(en) geblokkeerd en barst de chaos los!
Wordt deze door de geest(en) geblokkeerd en barst de chaos los!
Thuiswinkel Waarborg
© 2009 - 2020 Mario Wii