x HomeWinkelKlantenserviceAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag, overmorgen in huis.

Green Day: Rock Band Review


Green Day: Rock Band, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!

Banner Green Day Rock Band

Green Day: Rock Band is geweldig voor de fans maar niet meer dan redelijk voor de Rock Band liefhebbers.

Een van de grootste bands van de afgelopen 20 jaar moet toch wel Green Day zijn. Miljoenen mensen hebben thuis wel een album liggen van de prettig gestoorde Billy Joe Armstrong, Tré Cool en Mike Dirnt. Vooral in de jaren negentig waren ze zeer populair en ook anno 2012 trekken ze nog steeds volle zalen. En welke grote rock band kan tegenwoordig nog zonder een eigen game? Aerosmith, Van Halen en The Beatles gingen het trio uit Californië al voor, maar nu is er dan Green Day: Rock Band.

Plastic en kernbommen
In de bekende Rock Band franchise staat het spelen van nummers met plastic instrumenten centraal. Je kunt met (maximaal) 6 personen, offline of online, spelen als gitarist, bassist, drummer of zanger. Zo ook in Green Day: Rock Band. Er zijn 47 Green Day nummers speelbaar, waaronder de complete albums Dookie en American Idiot en veel nummers van 21st Century Breakdown (zie kader). De menu’s  zijn volledig in ruige punk stijl gemaakt, compleet met vallende kernbommen in de laadschermen. Verder is er eigenlijk niet zo veel anders als in andere Rock Band games.

Review Green Day: Rock Band: Je kan ook als achtergrond zanger spelen, dit is noodzakelijk als je met z’n zessen wilt jammen.Je kan ook als achtergrond zanger spelen, dit is noodzakelijk als je met z’n zessen wilt jammen.
Review Green Day: Rock Band: In de animaties is veel detail gestopt: de virtuele bandleden maken bewegingen die hun echte wederhelften ook maken.In de animaties is veel detail gestopt: de virtuele bandleden maken bewegingen die hun echte wederhelften ook maken.
Extra’s voor de liefhebbers
En dat is ook meteen het grootste minpunt. Eigenlijk is het, op kleine details als de laadschermen na, gewoon Rock Band 2 met Green Day nummers. Leuk om te spelen nummers, dat wel, maar het had net zo goed als downloadable song-pack kunnen worden gereleased. Tenminste, als je Green Day: Rock Band bekijkt door de ogen van een Rock Band speler. Als je echter een groot Green Day fan bent, is dit een fantastische game. In de Carreer modus speel je nadat je nummers hebt voltooid namelijk allerlei extra’s vrij, zoals achter-de-schermen beeldmateriaal van de bandleden. Ook is het leuk dat er echt een verhaal zit achter de keuze van de nummers (zie video).

Alleen voor de fans
Voor de mensen die niet weten wat Tré Cools favoriete mascara is is Green Day: Rock Band dus niet  echt interessant. Ben je echter fan van Green Day’s muziek én houd je wel van plastic gitaartjes, twijfel dan geen seconde over de aanschaf van deze game.


Conclusie Green Day: Rock Band - Nintendo Wii Review

Pluspunten:
  • Geweldig voor de fans
  • Nummers zijn leuk om te spelen
  • Punk stijltje
Minpunten:
  • Niets nieuws voor de Rock Band spelers

33060
Review geplaatst op
Gameplay:8,0
Replay:7,5
Wi-Fi:7,0
Presentatie:7,5
Review cijfer:
7,8
Deze 3 minuten review is eigendom van Mario Wii (.nl)
© 2012 - 2019

Mario Wii Review Cijfer:


7,8
 
Boxshot Green Day: Rock Band
Green Day: Rock Band


Details Green Day: Rock Band

Released:2010
Advies:Vanaf 12 jaar
Spelers:1 - 4
Genre:Ritme, Party
Wi-Fi:Ondersteund
Interview met de band over de game

Onder andere uitleg over de keuze van de nummers.
 
De nummers van de minder bekende albums:
"Brain Stew / Jaded" (Insomniac, 1995)
"Geek Stink Breath" (Insomniac, 1995)
"Hitchin a Ride"  (Nimrod, 1997)
"Good Riddance"   (Nimrod, 1997)
"Nice Guys Finish Last" (Nimrod, 1997)
"Minority" (Warning, 2000)
"Warning" (Warning, 2000)
 
Thuiswinkel Waarborg
© 2009 - 2019 Mario Wii