x HomeWinkelKlantenserviceAll-in-1SpellenHardwareWiiWareReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag, overmorgen in huis.

Excitebike: World Challenge Review


Excitebike: World Challenge, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!

Banner Excitebike World Challenge

Excitebike World Challenge is een leuk en uniek spel, dat helaas veel te kort is.

Excitebike, oorsprokelijk verschenen op de NES in 1986, is terug! Na jaren van afwezigheid in de originele reeks (laatste deel met de motoren is Excitebike 64) is het nieuwste deel op de WiiWare verschenen. En wat een teleurstelling...

Feest! Voor even...
Nadat je de tutorial hebt doorgespeeld begin je met het racen. De eerste races zijn erg vet en vlieg je doorheen. Werkelijk, je bent nog geen 10 minuten bezig met én de tutorial én de Bronzen Cup. En als je nagaat dat het spel maar 4 cups kent met ieder 4 banen, snap je wel dat je even zult slikken. De Silver Cup is ook nog wel leuk, maar het lachen zal je daarna snel vergaan...

Frustratie alom...
Bij de Gold Cup gaat het mis. Zo blij als je dan nog bent, begin je vol overtuiging met de Gold Cup, maar daar beginnen de banen plotsklaps minder leuk te worden. De baanstuctuur is minder soepel dan voorheen. Ook de tegenstanders die ineens rare bewegingen maken dragen niet echt bij aan het spelplezier. Niet leuk.

Review Excitebike: World Challenge: Om een S-Tijd te halen moet je erg je best doen, dus karren met die handel, want je bent pas bij ronde 2!Om een S-Tijd te halen moet je erg je best doen, dus karren met die handel, want je bent pas bij ronde 2!
Review Excitebike: World Challenge: Een van de leuke(re) beginbanen. De simpelheid van de baan zorgt ervoor dat dit een van de duidelijkere beginbanen is.Een van de leuke(re) beginbanen. De simpelheid van de baan zorgt ervoor dat dit een van de duidelijkere beginbanen is.
Gameplay
De gameplay van Excitebike is erg uniek, en ook erg leuk. Want het spel is zo gemaakt om simpel te zijn om mee te beginnen, maar uitdagend om er echt goed in te worden. Zo hebben de banen in Excitebike bijvoorbeeld maar 4 rijstroken. Het maakt niet uit op welke plaats je eindigt, want het enigste dat telt, is jouw tijd. En hoe beter jouw tijd, des te meer unlock je.

Online
Het spel kent een online speelstand, waarmee je tegen mensen over de hele wereld kunt racen of gewoon tegen je vrienden. (Mits ze dit spel hebben.)
Voor beide modussen is er een apart klassement waar je punten voor kunt verdienen door veel online te racen. Hoe meer je racet, hoe hoger je komt te staan. En zo kunt je weer nieuwe stijlen voor je motor vrijspelen! Nintendo heeft het online gedeelte dus weer prima voor elkaar!


Conclusie Excitebike: World Challenge - Nintendo Wii Review

Pluspunten:
  • Zéér leuke en unieke gameplay
  • Duidelijke tutorial
  • Leuke beginbanen
  • Veel stijlen voor je motor om vrij te spelen (on- en offline)
Minpunten:
  • Erg weinig standaard banen
  • Sommige tegenstanders hebben een slechte AI

6422
Review geplaatst op
Gameplay:8,0
Replay:6,0
Wi-Fi:7,0
Beeld:7,0
Geluid:7,5
Review cijfer:
7,5
Deze 3 minuten review is eigendom van Mario Wii (.nl)
© 2010 - 2020

Mario Wii Review Cijfer:


7,5
 
Boxshot Excitebike: World Challenge
Excitebike: World Challenge


Details Excitebike: World Challenge

Released:2010
Advies:Alle leeftijden
Spelers:1 - 4
Genre:Sport, Race
Wi-Fi:Ondersteund
Wist je dat...
Excitebike voor de NES op 1 September 1986 is verschenen?
Je daar ook al banen in kon maken?
Dit spel geen offline multiplayer kent?
Je speciale bike skins kunt vrijspelen?
Het liedje in het hoofdmenu een remix is van het originele themaliedje van Excitebike?
 
Thuiswinkel Waarborg
© 2009 - 2020 Mario Wii